El Teatre del Raval de Castelló s'uneix a la celebració de l'Any Berlanga

Cultura celebra al llarg de 2021 l’Any Berlanga amb motiu del centenari del seu naixement

El Teatre del Raval de Castelló s'uneix a la celebració de l'Any Berlanga
01/06/2021 -

Cultura, per mitjà de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, programa al Teatre del Raval de Castelló una sessió especial del director valencià Luis García Berlanga amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement.

El Teatre del Raval de la ciutat de Castelló de la Plana dedica una sessió especial, aquest dimecres a les 19.00, al cineasta valencià amb tres de les seues obres menys conegudes. La sessió comptarà amb la presentació del director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, el cap de programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que “la celebració del centenari del naixement de Luis García Berlanga és una bona ocasió no només per a revisar els seus grans clàssics, sinó també per a descobrir alguns treballs menys coneguts, com els seus curtmetratges i les seues sèries de televisió. Amb aquestes projeccions al Raval, l’IVC vol acostar el cine de Berlanga al públic cinèfil de Castelló”.

Projeccions

La primera projecció serà ‘Se vende un tranvía’ (1959), que va ser l’episodi pilot d’un projecte de sèrie de televisió titulada ‘Los pícaros’, escrita per Rafael Azcona i Berlanga. A causa dels problemes amb la censura que va tindre aquest primer capítol, la sèrie mai es va rodar.

A continuació tindrem ‘El sueño de la maestra’, un curtmetratge realitzat en 2002, suposadament basat en un dels fragments onírics de ‘Bienvenido Mr. Marshall’ (1952), el corresponent a la mestra de Villar del Río, interpretada per Elvira Quintillà (en el curt encarnada per Luisa Martín), que no figura en el film i no se sap per què no la va incloure. El curt es va fer amb motiu del 50 aniversari de l’estrena de la mítica pel·lícula.

Per últim, al Raval tindrem la projecció de ‘La muerte y el leñador’. El curt és un dels episodis del film col·lectiu ‘Las cuatro verdades’, coproducció entre França, Itàlia i Espanya, amb curts basats en rondalles de La Fontaine. La resta d’episodis van ser dirigits per Alessandro Blasetti, Hervé Bromberger i René Clair.

La venda d’entrades es farà dues hores abans de l’emissió de les pel·lícules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari