Bous de Miura, Partit Resina, Daniel Ramos i Cuadri en Fira d'Onda si la pandèmia ho permet

L’Ajuntament presenta un cartell taurí de primer nivell a l’espera que la Generalitat autoritze els tancaments i bous al carrer

Bous de Miura, Partit Resina, Daniel Ramos i Cuadri en Fira d'Onda si la pandèmia ho permet
27/07/2021 -

Les millors ramaderies espanyoles tornaran a copar el cartell taurí de Fira d’Onda en cas que la pandèmia evolucione favorablement i sempre que es compte amb l’autorització de l’entitat competent, la Generalitat Valenciana. Així, de manera previsora, l’Ajuntament ha presentat aquest matí els bous per als dos tradicionals tancaments i els dos ‘bous de Fira’.

Els ferros seleccionats no necessiten presentació, ja que han escrit part de la història del bou brau, com són Miura i Partit de Resina, per als bous de Fira, i Fills de Celestino Cuadri i la ramaderia castellonenca Daniel Ramos per als dos tancaments de bous salvatges. A més, el bou de rotlle tornarà a ser a càrrec de Germán Vidal.

“Hui venim a dir a tota l’afició taurina de la ciutat, de la província i d’Espanya que si la pandèmia evoluciona favorablement i les autoritats sanitàries ho permeten, Onda està preparada per a tornar a acollir els millors tancaments i bous al carrer amb els millors ferros. Estem orgullosos de poder presentar un cartell de primer nivell a l’altura de les grans ciutats amb tradició taurina d’Espanya”, ha assenyalat la tinenta d’alcalde i regidor de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, qui ha estat acompanyada en la presentació pels ramaders Daniel Ramos i Germán Vidal, els qui han agraït l’aposta i defensa de l’Ajuntament d’Onda per la tradició taurina.

Així mateix, Prada de Conflent ha afegit que “aquest govern municipal no s’oblida dels ramaders locals que tant necessiten el nostre suport en aquest any i mig tan dur que han pogut traure ni un bou als carrers i han sigut oblidats en les línies d’ajuda de les administracions competents”.

Sí als bous

La responsable de Festes ha conclòs la seua intervenció afirmant que “per a alguns governants, la pandèmia els està servint l’excusa perfecta per a acabar amb els bous al carrer. Però no ho aconseguiran, perquè no poden esborrar una tradició centenària, ni el sentiment de desenes de milers de valencians, ni canviar les festes dels nostres pobles. Allí on un govern pose una trava més als bous al carrer es trobarà de front amb ajuntaments com el d’Onda i amb tots els nostres aficionats, hostalers, comerciants, autònoms i empresaris l’economia dels quals depén del bou”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari