Un gran concert de Mural Sonor celebrarà la Diada del País Valencià a Castelló

Aquest dissabte, Acció Cultural del País Valencià celebrarà una jornada de reivindicació també amb una manifestació per la llengua i la cultura

Guardar

04-05-2022 Mezquita, Mira i Oliver 25 abril castellon
04-05-2022 Mezquita, Mira i Oliver 25 abril castellon
Aquest dissabte, 7 de maig, Castelló es tenyirà de reivindicació sota el lema 'Ara i sempre. Som País Valencià'. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) celebrarà la Diada del País Valencià amb un programa d'accions que culminarà amb un concert de Mural Sonor, en el qual reconeguts artistes i grups valencians se'n pujaran a l'escenari en la plaça de Bous.Es tracta dels principals actes organitzats per l'entitat per a commemorar la Diada del 25 d'Abril i celebrar el 40 aniversari de l'Aplec de Castelló, quan Joan Fuster, en 1982, va realitzar el seu mític discurs 'O ara o mai' davant milers de persones en la plaça de bous de Castelló. Un acte que també s'emmarca en l'Any Fuster, per a celebrar del centenari del naixement de l'escriptor de Sueca.Anna Oliver, presidenta d'ACPV, ha assenyalat: "Si commemorem el 25 d'Abril és per a evidenciar que continuem sent un poble viu, amb una cultura i llengua vives, una nació amb drets que segueix en peus malgrat els intents d'anorrear-la". A més, ACPV denuncia la voluntat recentralitzadora del govern espanyol "més fort que mai", l'infrafinançament i la falta de reciprocitat de les televisions i ràdios catalanes, principalment.

Manifestació

La capital de la Plana serà escenari aquest dissabte de totes les reivindicacions darrere del lema 'Ara i sempre. Som País Valencià', amb activitats al llarg de tota la jornada en les quals participaran entitats de tot el territori.La plaça Hort dels Corders de Castelló començarà amb el programa. A les 12.30 hores, Miquel Gil i Noèlia Llorens 'Titana' presentaran al públic ARREL de Mural Sonor, un disc que repassa la música folk i d'arrels valenciana en el qual participen artistes clau en la lluita. Un espectacle gratuït presentat per la periodista Violeta Tena coorganitzat per ACPV, l'Ajuntament de Castelló i Castelló per la Llengua.A les 16.30 hores, en la Farola, se celebrarà la trobada de muixerangues, en el qual participaran la Nova Muixeranga d'Algemesí, la Jove Muixeranga de València, la Muixeranga de Vinaròs, la Conlloga Muixeranga de Castelló, la Muixeranga d'Alacant, la Muixeranga de la Marina Alta, la Muixeranga de Sueca i la Muixeranga La Socarrà de Xàtiva.A les 17.00 hores se celebrarà la tradicional manifestació per la llengua, que partirà des de la Farola amb el lema de la diada i, com sempre, recorrerà els principals carrers de la ciutat, amb pirotècnia al llarg del recorregut de la mà de l'Associació Cultural Botafocs.

Concert Mural Sonor

L'Aplec se celebrarà a partir de les 18.30 hores en la plaça de bous, amb els concerts de Mural Sonor, que recorreran la millor música en valencià. En concret, el concert està format pels espectacles que conformen el Mural Sonor d'ACPV – al costat d'ARREL -: PELL, amb Mireia Vives i Borja Penalba; VETA, amb May Ibáñez i Tardor; i CARRER, dirigit per la Banda No Falla.Tesa, Cactus i Smoking Souls completen el cartell del gran concert, en el qual també se'n pujaran a l'escenari artistes que col·laboren en cadascun dels espectacles: Maluks, Herba Negra, Funkiwi's, Novus, Sandra Monfort, Esther, Ana Zomeño, Andreu Valor, Laura Esparza i Carlos Esteban, Xiomara Abello, Marina Alcantud, Abraham Rivas, Carles Pastor, Maria Faubell, Alba Terol, Hugo Mas, Josep Lluis Notari, Dr. Dropo, Mireia Tortosa, Toni de l'Hostal, Júlia, GEM, Inèrcia, Andreu Ferre (El Diluvi), Miki Vareta (Auxili) i Mafalda.Les entrades per als concerts poden comprar-se en línia en aquest enllaç i s'obriran les portes d'accés a les 18.30 hores, mitja hora abans que comence l'Aplec.

Arxivat a:

Destacats