Un nou programa de 'Dejavú' en À Punt viatja a 1993, any marcat pel crim de les xiquetes d'Alcàsser

El programa d'À Punt fa un repàs pels fets que van marcar l'any 1993, quan la localitat d'Alcàsser es va convertir en el centre de les mirades de tota Espanya

Guardar

Les xiquetes d'Alcàsser (1)
Les xiquetes d'Alcàsser (1)
À Punt emet este dijous 30 de maig un nou capítol del programa 'Dejavú'. L'audiència podrà viatjar de la mà de la presentadora Mireia Llinares al 1993, l'any en el qual es van produir els fets del conegut com 'Cas Alcàsser'. El crim de les tres xiquetes, Míriam, Toñi i Desirée, va omplir hores i hores de televisió durant tot l'any i va marcar la memòria de tota Espanya.Així, l'espai torna a esta localitat valenciana per a parlar amb Josep Alcayna, tinent d'alcalde en 1993, que recorda els dies de búsqueda de les xiquetes i el duel posterior que van viure. El programa també indaga en com la cobertura mediàtica del cas Alcàsser es va convertir en un espectacle que va multiplicar l'impacte social del crim.

Altres fites de l'any

De sobte, el dia de Nadal d'aquell 1993 al Campello molts es van fer milionaris gràcies a la Grossa de Nadal. El número 47.884 va deixar més de 20.000 milions de les antigues pessetes en esta localitat alacantina.Trenta-un anys després Dejavú reviu el moment amb la filà Jaume I, que va repartir la sort al poble. Un fet que va provocar que els venedors dels concessionaris isqueren al carrer amb vehicles d'alta gamma per a atraure als nous milionaris.Mentrestant, a França es reproduïen fets que desgraciadament havien passat moltes vegades en altres èpoques. Esclatava un conflicte violent entre agricultors valencians i francesos, que destruïen i cremaven camions carregats de fruita espanyola en creuar la frontera. En resposta, agricultors de diversos punts d'Espanya van reaccionar violentament, destruint productes francesos en els supermercats.En la televisió, els programes de buscar parella com a 'Amor a primera vista' i 'Ellas y ellos' causaven furor. Els presentadors d'estos programes, Diego Braguisky i Juanjo Prats, ens expliquen del boom d'este tipus de contingut en aquella època. En alguns programes d'estos van participar joves que més tard hem vist triomfar com a actors. És el cas de Sergio Caballero o Enrique Arce.
Destacats