'Valencians al món' viatja a la Costa Blava de Portugal per a descobrir la seua bellesa natural

Cascais, la Boca do Inferno i el Palau da Pena són algunes de les ubicacions que visitaran els participants del programa

Guardar

Lara Pertegás, d'Alacant, participa en el nou programa de 'Valencians al món'
Lara Pertegás, d'Alacant, participa en el nou programa de 'Valencians al món'

El programa d'À Punt 'Valencians al món' aterra este dimecres 10 de juliol a Portugal per a mostrar els atractius de la seua Costa Blava. El nou programa s'emetrà demà a partir de les 22.45 hores i permetrà a l'espectador descobrir paisatges d'una bellesa mediambiental incomparable, que combinen platges d'arena daurada, penya-segats impressionants i pobles pesquers pintorescos.

Lara Pertegás, d'Alacant, fa dos anys que viu a Lisboa. Amb ella visitarem la ciutat de Cascais. També visitarem la Boca do Inferno, una cova formada per l'erosió de l'aigua i les pluges contra les pedres calcàries; el nom es deu a la seua aparença, així com al soroll de l'impacte de l'onatge contra les roques. També veurem el fantàstic Palau de Pena, un dels millors exemples de l'historicisme romàntic del segle XIX i residència de vacances dels reis de Portugal.

Rubén Arnal, de València, es dedica a viatjar pel món i fa un mes que viu a Portugal; de fet, ha visitat els 193 països membres de les Nacions Unides. Rubén ens ensenyarà com es viu en una furgoneta totalment equipada per a fer la volta al món. Amb ell visitarem la ciutat de Faro, a l'Algarve, un centre cosmopolita amb bona cosa d'entreteniment, botigues i restaurants que conserva el seu encant original, com es pot apreciar quan es recorre el barri antic.

Paula Virosque és de l'Eliana i fa set anys que viu a Setúbal. Amb ella creuarem en ferri fins a la península de Troia, on agafarem un vaixell per a veure els dofins salvatges. També visitarem la platja de Melides, que es diu que és la més llarga d'Europa. És una llarga llengua d'arena que separa la mar de la llacuna de Melides i nosaltres la recorrerem a cavall.

Sara Pérez, de Castelló de la Plana, fa cinc anys i mig que viu a Lisboa. Amb ella ens banyarem a les aigües gelades de l'Atlàntic, a Sesimbra. En les últimes dècades, Sesimbra ha experimentat un gran creixement a causa de la construcció de grans complexos hotelers en la zona. També visitarem el parc natural de l'Arrábida, situat al costat de la mar, entre Setúbal i Sesimbra, zona d'una riquesa vegetal de gran importància.

Jorge Canet, de Paiporta, fa dotze anys que viu a Portugal. Amb ell veurem la platja d'Arrifana. Situada en una badia envoltada per penya-segats, té una de les millors vistes de tot l'Algarve. Amb Jorge tastarem les torrades de bou de mar i l'ensalada de polp. També tastarem la cataplana portuguesa, un plat tradicional especialment popular a la regió de l'Algarve; el nom prové de l'utensili de cuina utilitzat per a preparar-lo: una mena de cassola de metall, generalment de coure, que es pot tancar hermèticament.

Destacats