El Villarreal CF fa història i s'alça com a campió de l'Europa League 2021

Els groguets marquen 11 gols als penaltis enfront dels 10 del Manchester United en una final històrica

Guardar

villarreal cf europa league
La il·lusió era màxima, 'la de tot un poble'. I eixa força li ha valgut la victòria. El Villarreal CF ha aconseguit el seu primer gran títol europeu i és campió de l'Europa League 2021 amb ni més ni menys que 11 gols als penaltis enfront dels 10 del Manchester United en un partit molt intens on 2.000 aficionats dels grocs han pogut donar-los alé en l'Arena Gdansk Stadium per a aquesta final històrica.La primera part ha afermat l'esperança de l'equip d'Emery. Gerard Moreno ha marcat el primer punt en el marcador en el minut 29. Però en el minut 55 Edinson Cavani ha aconseguit l'empat que ha portat a la pròrroga. Una pròrroga en la qual tots dos equips han brillat pel seu físic tant en la primera com en la segona part, en la qual s'han mantingut els marcadors amb empat a 1. Han hagut d'arribar els penaltis per a donar un guanyador a aquesta atípica Europa League 2021: el Villarreal CF, amb 11 gols enfront dels 10 del Manchester United per una fallada de de Gea.Encara que no era el seu millor moment, el Manchester United ha sigut un rival molt dur en la competició i per a aquest també era una final important. Els Red Devil han aconseguit avançar cap a la final superant a la Reial Societat (4-0), Milan (2-1), Granada (4-0) i al Roma (8-5).Villarreal CF Villarreal CFAixò sí, el Villarreal CF ha lluitat dur per mantenir la possessió de la pilota i ha arribat 'invicte' per a guanyar. Els 'submarins' portaven un bon camí amb tres victòries durant la fase de grups i han anat escalant fins a la final superant al Salzsburg (4-1), al Dinamo de Kíev (4-0), al Dinamo de Zagreb (3-1) i a l'Arsenal (2-1), per la qual cosa l'expectació era màxima. A més, en 2002 el València CF els va eliminar en semifinals i en 2006 va ser l'Arsenal el que els va arrabassar el somni de la Champions.Així, hui per fi els d'Unai Emery tornen a Vila-real amb la copa més esperada i el seu primer gran títol europeu en una final més que barallada en l'Arena Gdansk de Polònia. Competició històrica per al club que, sens dubte, marcarà els reptes a aconseguir en la pròxima temporada: guanyar la Supercopa d'Europa i la Champions.