Els "xiringuitos" de les platges de Castelló obrin aquest dijous després de l'espera que Costes els deixara

L’Ajuntament de Castelló assegura que s’està tractant de modificar la classificació de les platges per a no tindre problemes en el futur

Els "xiringuitos" de les platges de Castelló obrin aquest dijous després de l'espera que Costes els deixara
01/07/2021 -

Els quiosquets de les platges de Castelló obrin ja aquest dijous 1 de juliol després de setmanes de reivindicacions per a poder realitzar el servei abans d’aquesta data. En un ple de l’Ajuntament de Castelló, el portaveu municipal José Luis López va assegurar que s’està treballant per a modificar la classificació de les platges per a no tindre problemes en el futur amb l’obertura dels quiosquets.

Segons sembla, Direcció General de Costas no permetia obrir els quiosquets pel “chorlitejo patinegro”, una espècie que nia en les dunes per aquestes dates. “L’Ajuntament no dóna ni deixa de donar el permís per a poder obrir”, va expressar dimecres passat López, qui va explicar que s’estava treballant “per a veure quins tràmits ha de fer el consistori per a veure si és possible canviar aquesta administració”.

“Estem avançant-nos a l’any que ve per a no tindre aquest problema. Hem de remenar i explorar les possibilitats de classificació de les platges perquè l’any que ve no ens ocórrega el mateix”, va continuar López.

OBERTURA DEL SOLÉ ROTOTOM BEACH

Un dels quiosquets que tenia el problema d’obertura era el Solé Rototom Beach del Gurugú de Castelló. El quiosquet oficial del festival Rototom Sunsplash de Benicàssim, que aquest estiu no es podrà realitzar per la normativa que hi ha sobre els festivals de música, ja que el format d’aquest esdeveniment no s’adapta a les restriccions, lleva ancores aquest dijous per a acostar, d’alguna forma, la fusió de música, gastronomia compromesa, relax, bon ambient i acció social.

A més, enguany aterra amb novetats musicals i gastronòmiques, ja que s’estrenarà un nou canal de Ràdio Rototom, dedicat en exclusiva als quiosquets que impregnarà “del millor reggae” els capvespres de sol i platja.

 

D’altra banda, aquest quiosquet amplia la seua carta amb una picada d’ullet a la cocteleria, entre la qual destaquen com a novetat els estiuencs “margarida”, al costat dels ja tradicionals còctels de fruites naturals.

La idiosincràsia de compromís social del Solé es respira un estiu més en l’oferta gastronòmica del quiosquet, que ix a escena sota la mateixa aposta pel producte de qualitat, sostenible i de quilòmetre zero com a gest de suport al territori i a les i els productors locals. Un producte entre el qual es troben les ja famoses hamburgueses de carn ecològica.

L’equip professional del Solé Rototom Beach, quasi íntegrament femení, repeteix perfil inclusiu i incorpora per sisé any consecutiu a personal amb discapacitat intel·lectual. En 2017 es va convertir en el primer quiosquet de la província a obtenir el segell Valuable pel seu compromís amb la inclusió laboral, un certificat que implica el compliment dels objectius del projecte europeu On my Own at Work (OMO Project) que busca promoure la inserció laboral de les persones amb síndrome de Down/discapacitat intel·lectual a través de la difusió de pràctiques en la indústria hotelera i de la restauració.

La programació d’esdeveniments queda subjecta a l’evolució de l’actual situació sociosanitària i dels protocols activats per Sanitat en les pròximes setmanes. Sí que saltaran a la graella del Solé les cites “històriques” de tint esportiu com les sessions de slackline i voleibol de platja o les realitzades en col·laboració amb el Club Natació Castalia. No faltaran tampoc les coloristes hamaques, segell de la casa, per a completar l’estiu més reggae de la costa mediterrània.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari