Com sol·licitar el Passaport COVID de la UE

Hui ja s’emet el certificat COVID Digital per a facilitar la circulació segura en la UE

Com sol·licitar el Passaport COVID de la UE
07/06/2021 -

La Comunitat Valenciana expedirà a partir aquest dilluns el certificat COVID Digital de la UE en les seues tres variants. El certificat és una proposta de la Unió Europea per a facilitar de manera segura la lliure circulació dels ciutadans a la UE durant la pandèmia de COVID-19, per la qual cosa la Conselleria de Sanitat ja ha indicat com sol·licitar el passaport COVID a Castelló.

El certificat pretén funcionar com un “fast track” o circuit ràpid a fi d’agilitar els tràmits d’entrada i eixida entre els països de la Unió Europea. Els països ja poden començar a emetre-ho i utilitzar-ho i estarà disponible en tots els Estats membres de la UE a partir de l’1 de juliol de 2021.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat, entre les CCAA preparades per a començar a emetre certificats als seus ciutadans el pròxim 7 de juny està la Comunitat Valenciana. Aquesta serà la primera data en què ja es podrà posar en circulació aquest document digital. L’equip tècnic que forma part de la Direcció General de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient “ha fet un gran esforç per a posar a la disposició dels valencians i valencianes la possibilitat d’obtenir els Certificats COVID Digital de la UE vàlids en tots els països de la UE, de manera segura i fiable, en les dues llengües cooficials de la Comunitat i en anglés, i tant de manera presencial com telemàtica en un temps rècord”, ha valorat Blanca Navarro, subdirectora de la direcció general de Promoció de la Salut.

Com sol·licitar el passaport COVID a Castelló

Els certificats s’emetran de manera gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seua targeta SIP. Podrà sol·licitar-ho a partir del portal de coronavirus, l’App GVA+ Salut o el portal del pacient. Tots ells compleixen amb els criteris de seguretat requerits per l’Agència Espanyola de Protecció de dades. A més, es contempla la possibilitat d’obtenció de certificat presencial a través de la sol·licitud de cita en les agendes de taulell del seu centre de salut.

Tipus de certificat

Existeixen tres tipus de certificat dels quals l’acreditació QR es recull de manera digital que contindrà la informació essencial i la signatura digital que li atorga validesa.

Certificat COVID Digital de vacunació: permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d’una de les vacunes enfront de la COVID aprovades per la UE. La validesa d’aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.

Certificat COVID Digital de recuperació: acredita de manera digital, en el codi QR que la persona s’ha recuperat de la COVID després d’haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des de la finalització del període d’aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva fins 180 dies després.

Certificat COVID Digital de proves: ofereix l’acreditació que la persona disposa d’un resultat negatiu d’una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 h i la validesa de la prova d’antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d’antígens, no és vàlida qualsevol classe de prova, sinó que ha d’haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

En viatjar, el titular del Certificat COVID Digital de la UE deu, en principi, quedar exempt de les restriccions a la lliure circulació: els Estats membres hauran d’abstenir-se d’imposar restriccions addicionals de viatge a les persones titulars d’un Certificat COVID Digital de la UE, llevat que aquestes restriccions siguen necessàries i proporcionades per a salvaguardar la salut pública. En qualsevol cas, és important que totes les persones se cercioren dels requisits que cada país té per a viatjar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari