La Comunitat Valenciana torna a Fitur amb la mar, les emocions i la digitalització com a protagonistes

Demà serà protagonista Castelló, que se situarà com un destí sostenible, divers i segur, més enllà del sol i platja

Guardar

La Comunitat Valenciana torna a Fitur amb la mar, les emocions i la digitalització com a protagonistes
Turisme Comunitat Valenciana torna un any més a Ifema per a participar en la Fira Internacional de Turisme (Fitur). Una edició marcada per la pandèmia que ha obligat a celebrar-la del 19 al 23 de maig, en lloc de gener, i que tindrà com a protagonistes les mesures de seguretat, la baixa presencialitat, la digitalització i les emocions i la mar de València, Castelló i Alacant.Tal com ha anunciat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "enguany la participació de la Comunitat Valenciana en Fitur tindrà un enfocament més digital i professional que mai" i "el paper de l'empresa serà capital en aquest certamen, on el disseny i l'arquitectura de l'estand incorporarà tot el necessari per a la interactuació de les nostres empreses amb el mercat".Per això, 100 empreses relacionades amb el sector conformaran la tercera part de l'estand de la Comunitat Valenciana per a "ser, estar i competir" amb "l'energia, el carisma i la personalitat del sector turístic", que és "un dels més castigats a causa de la pandèmia, però amb més ganes de ressorgir i de comprovar que els seus sacrificis han valgut la pena", en paraules de Colomer.Així, la Comunitat Valenciana apostarà pel "viatge emocional" a través de la campanya 'Qui ho ha viscut, ho sap', versos amb els quals Lope de Vega es va referir en un dels seus poemes a l'experiència de viure en primera persona les tradicions, festes, cultura o racons del territori valencià. Sensacions que no poden descriure's amb paraules i que conviden a viure-ho.Sobre aquest tema, el secretari autonòmic de Turisme ha indicat que "ara més mai, tots necessitem fer turisme per salut emocional i mental": "És el moment de fer les maletes, però no hem de deixar en l'equipatge la prudència i la responsabilitat, que ens ajudaran a transitar aquests mesos amb més seguretat".A aquestes sensacions s'uneix la mar com a protagonista. Captarà l'atenció amb la simulació d'ones marines que arriben a les platges de les costes valencianes des de l'estand o amb la recreació del reflex de l'alba al costat de la vegetació autòctona.I també, el turisme cinematogràfic. La Comunitat Valenciana comptarà amb un estand en el Pavelló 6, en la zona de Fitur Screen Cinema de 20 metres quadrats en el qual es mostraran les estratègies promocionals relacionades amb el turisme cinematogràfic. "La presència en Fitur Screen és un pas més en la coordinació de les film office de la Comunitat Valenciana sota el paraigua de València Region Film.

Castelló: més que sol i platja

Per part seua, el Patronat de Turisme Provincial de Castelló acudirà a la cita i presentarà demà de manera oficial la nova marca turística de la província, que transmet una imatge més diversa de la província per a escapar del sol i platja i consolidar-se com a destinació turística diversa i sostenible amb connexió entre la costa i l'interior.És una obra que evoca diverses sensacions com el verd de les muntanyes i els paisatges d'interior, l'arena de la platja, el blau de mar Mediterrània, l'espuma de les ones trencant en arribar a la costa i les postes de sol al capvespre. També aporta modernitat, innovació i resulta molt més concorde als temps actuals. A més, es declina en diferents submarques: mediterrani, festivals, turisme actiu, cycling o congressos.Tampoc faltarà a l'esdeveniment el Patronat de Turisme Municipal de Castelló de la Plana, que es presentarà com un destí segur d'experiències, naturalesa i esports. També serà el dijous quan la capital present la seua oferta, basada en 'Castelló per a sentir-la', 'Escala a Castelló', 'Castelló és esport' i 'Castelló és naturalesa'.Sens dubte, el protagonisme més gran se l'emportarà Escala a Castelló, que si les condicions ho permeten se celebrarà a l'octubre per a consolidar a la ciutat "com a referent gràcies a aquest gran esdeveniment històric i mariner", segons l'alcaldessa, Amparo Marco.

El Fitur més segur i digitalitzat

La pandèmia no sols ha obligat a canviar la data de la fira, sinó que ha marcat totalment la seua organització. Fitur 2021, la primera fira presencial del turisme des que va començar la pandèmia, evitarà al màxim les massificacions i el contacte físic per a evitar contactes de COVID i requerirà un test d'antígens negatiu per a entrar.En concret, Ifema obliga expositors, visitants i proveïdors a mantenir com a màxim un aforament del 50%, un test d'antígens negatiu obligatori els dies destinats en exclusiva a professionals del sector turístic, i presa de temperatura en el control d'entrada durant el cap de setmana per al públic general. A més, serà obligatori l'ús de màscara en tot el recinte i la separació mínima d'1,5 metres.Tot això de la mà de la digitalització, ja que no hi haurà paper, fullets ni taulells, sinó que tota la promoció es difondrà de manera digital, a través de pantalles i codis QR.
Destacats