La Diputació de Castelló posa en valor l'emprenedoria i l'activitat empresarial en els Premis Òrbita

Guardar

Premios Órbita - premiados
Premios Órbita - premiados

La sisena edició del Programa Òrbita d'acceleració d'empreses impulsat per la Diputació de Castelló i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI) ha conclòs hui amb l'acte de lliurament de premis en la sala d'actes del CEEI Castelló.

L'acte ha comptat amb la presència del vicepresident segon de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez; el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, i el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, així com també dels participants de la present edició.

Òrbita és un programa d'acceleració empresarial que busca seleccionar projectes destacats i escometre amb ells un procés de creixement escalable i sostenible amb l'objectiu de generar riquesa i noves oportunitats econòmiques en els municipis castellonencs. Un programa que, tal com ha destacat el vicepresident segon, “pensa en les empreses del nostre territori”, ja que dona resposta a les dificultats amb les quals es troben cada dia els emprenedors i empresaris, facilitant nous recursos i eines.

Sens dubte, este tipus de programes són un recurs molt útil perquè totes les empreses tinguen “les mateixes oportunitats d'inversió al seu abast per a poder desenvolupar tot el potencial que tenen les seues idees i fer de Castelló una província d'oportunitats i riqueses”, ha assegurat Andrés Martínez.

“Òrbita no és només un programa d'acceleració empresarial, és una oportunitat per a convertir somnis en realitat, per a impulsar idees innovadores, per a créixer, transformar i obrir nous camins”, ha manifestat el vicepresident segon. En este sentit, Andrés Martínez s'ha dirigit als emprenedors i empresaris i ha posat en valor la importància de “mantindre viva la passió, el compromís i la determinació que els ha portat a cadascun a Òrbita”, per la qual cosa ha continuat dient que “l'èxit que heu aconseguit fins ara és només el començament d'un viatge encara més emocionant”, ha subratllat.

“Estic convençut que durant este programa us heu enfrontat a desafiaments, superant obstacles i demostrant una resistència excepcional. Teniu en vosaltres, l'ADN i esperit emprenedor, i us admirem per això”, ha continuat dient el vicepresident segon, qui ha animat als participants en esta edició a continuar treballant pels seus somnis amb passió i determinació. D'aquesta manera, ha tendit la mà de la Diputació de Castelló per a “anar de la mà, generant un impacte real en nostre entorn i contribuint al desenvolupament econòmic i la sostenibilitat de la província de Castelló. Continuem avant junts, construint un futur brillant per a la nostra província”, ha incidit Andrés Martínez.

Per part seua, el diputat de Promoció Econòmica ha subratllat els reptes i les dificultats amb les quals es troben cada dia els emprenedors per a tirar avant els seus negocis. “Emprendre és un viatge replet de lliçons, amb moments de llums i d'ombres, de treball incansable i disciplina rigorosa”, ha manifestat Vicente Pallarés, qui ha continuat dient que “en este viatge, la vertadera grandesa es troba en la valentia d'emprendre, en la saviesa que naix de les ensopegades i, sobretot, en la capacitat de perseverar malgrat les dificultats”.

Així doncs, tal com ha destacat el diputat de Promoció Econòmica, “des de la Diputació de Castelló i el CEEI no ens conformem amb portar a les deu empreses seleccionades en este programa a un altre nivell, sinó que les impulsem cap a possibilitats infinites”. En este sentit, el director del CEEI Castelló, Justo Vellón ha destacat que els projectes que han participat en el programa “afronten un entrenament intens i intensiu i altament qualificat que els dota d'unes condicions òptimes per a competir”.

Els projectes que han format part d'esta sisena edició del Programa Òrbita han rebut al llarg d'estos mesos, recursos adaptats a les seues necessitats i un trampolí cap a l'èxit.

Quant als guanyadors, el primer guardó ha correspost al projecte Bytehide de Juan España.

El segon premi ha recaigut en el projecte Oratrex de José Blasco.

En tercer premi ha sigut per al projecte Kiota Intelligence de Raúl Estrada.

El quart premi se l'ha emportat el projecte Inversiva de Juanlu Cruz.

Finalment, el projecte Airbiometrics de Fernando Dolz ha rebut el cinqué premi d'esta edició

Els cinc projectes han rebut un premi dotat en 100.000 euros cadascun, que simbolitza “no sols un reconeixement, sinó també un vent a favor en la seua travessia cap a l'èxit”, ha assenyalat el diputat de Promoció Econòmica.

El vicepresident segon de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, així com el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, han felicitat tant els guanyadors d'Òrbita, com al conjunt de participants. I els han animat a seguir amb els seus projectes. “Açò és només el començament d'un viatge que té el potencial de transformar, no sols les vostres vides, sinó també el teixit empresarial de la nostra província”, ha rematat el vicepresident segon de la Diputació de Castelló.

Destacats