Les pimes industrials de Castelló rebran més de 5 milions per a millorar la seua competitivitat

La secretària autonòmica d’Economia, Rebeca Torró, destaca “la signatura posada del govern valencià pel nostre sistema productiu”

Les pimes industrials de Castelló rebran més de 5 milions per a millorar la seua competitivitat
20/07/2021 -

Les pimes de la província de Castelló rebran un total de 5.147.719,83 € en el pla d’ajudes 2021 de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials.

Per comarques, la Plana Baixa és la que més ajudes rep en sumar 3.108.785,30 € per a empreses situades a Almenara, Alqueries, Betxí, Borriana, Moncofa, Nules, Onda, la Vall d’Uixò, Vila-real i la Vilavella. Per part seua, pimes d’Almassora, Borriol, Cabanes, Castelló de la Plana, Sant Joan de Moró i Vall d’Alba es repartiran l’1.325.473,82 € que corresponen a la Plana Alta. Una empresa de Catí, en l’Alt Maestrat, rebrà 21.773,50 €, mentre altres dos de l’Alcora, a l’Alcalatén, disposaran de 220.504,12 €. A la comarca dels Ports una pime de Morella rebrà 59.921,75 €. Per part seua, indústries d’Alcalà de Xivert, Benicarló, Rossell, i Vinaròs, al Baix Maestrat, rebran 242.666,34 €. Finalment en l’Alt Palància seran tres pimes d’Altura i Soneja les que reben un total de 168.595,00 €.

Per a la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, aquestes ajudes “Confirmen el suport del Govern Valencià a la nostra indústria, ja que, malgrat la situació de pandèmia que estem vivint, hem augmentat la partida pressupostària respecte a l’any anterior, la qual cosa demostra la signatura posada del govern valencià pel nostre sistema productiu”.

Quaranta milions

En el conjunt de la Comunitat Valenciana, l’import final concedit ascendisc a 40.186.222 euros, una vegada incrementat el crèdit disponible amb el sobrant de la convocatòria per a associacions sectorials. És una quantitat superior al de l’exercici anterior i també s’han incrementat tant el nombre de sol·licituds rebudes, que ascendeix a 853, com el de les empreses que finalment resultaran beneficiàries, un total de 608.

Aquestes pimes rebran unes ajudes directes que subvencionen a fons perdut el 35% dels costos admesos, relatius a inversions en actius materials com a maquinària i millora d’equipaments, així com en actius immaterials, com a adquisició de patents, llicències, desenvolupaments industrials o coneixements inventariables, entre altres aspectes.

Cal destacar que aquesta convocatòria, que s’emmarca de la IV fase d’implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, afecta els sectors del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre-pedra natural i àrids, fusta – moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, paper i arts gràfiques, valorització de residus i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i producció de videojocs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari