Barrachina anuncia un Pla d'Helisuperfícies per a atendre emergències a Castelló

La presidenta de la Diputació marca aquest pla com un dels reptes del seu programa de govern

Barrachina anuncia un Pla d'Helisuperfícies per a atendre emergències a Castelló

La província de Castelló comptarà amb un Pla d’Helisuperfícies que garantisca l’atenció d’urgències mèdiques i emergències que es produïsquen en els municipis de la província, la qual cosa permetria millorar l’assistència en les zones de muntanya.

Així ho ha anunciat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, durant una entrevista amb televisió pública valenciana, À Punt, on ha destacat que aquest pla és un dels reptes més importants del seu programa de govern.

Aquest pla “té com a principal objectiu facilitar l’evacuació mèdica urgent dels ciutadans de la província que ho necessiten, independentment del lloc en el qual residisquen”, i ha argumentat que “vivim en una província molt muntanyenca on es practica molt esport de muntanya i hem detectat que falten eixes helisuperfícies que poden donar més seguretat”.

Amb aquest pla s’instal·larien helisuperfícies en zones estratègiques, per la qual cosa, davant una urgència, es retallarien els temps d’assistència sanitària o l’actuació dels bombers davant incendis forestals.

La presidenta ha afegit que “l’ampliació d’infraestructures i millora dels serveis en els 135 municipis de la província comporta la igualtat d’oportunitats del territori“. D’aquesta manera, també ha posat com a objectiu garantir el Pla Director de l’Aigua que ja va iniciar l’anterior equip de govern durant la passada legislatura.

Barrachina ha remarcat que “no pot ser que en el 2023 hi haja municipis de la província de Castelló que hagen de portar cubes per a un subministrament tan bàsic com és l’aigua”. Quant als pilars bàsics que ha de regir aquest pla director, es contempla el desplegament i gestió de totes les infraestructures hidràuliques col·lectives que desenvolupa el Pla Director de l’Aigua i, a més, la Diputació de Castelló proveirà als ajuntaments adscrits als consorcis d’aigua de la Plana del Pla de l’Arc garantint la no interrupció dels serveis, ha avançat.

Altres reptes del programa de govern

La presidenta ha assenyalat altres objectius a complir a curt termini, com aprovar una línia d’ajudes directa a autònoms i pimes pels danys i pèrdues patides pels incendis de Begís, Les Useres i Villanueva de Viver registrats fa un any. En el ple del pròxim 5 de setembre s’emportarà a aprovació una modificació de crèdit “per a poder arribar als qui van haver d’abaixar persiana i no van poder exercir la seua activitat a causa dels incendis”.

En matèria sanitària, per a la presidenta de la Diputació de Castelló és fonamental la col·laboració amb la Generalitat Valenciana per a recuperar el CICU i projectar un nou hospital. I també és necessària la col·laboració entre administracions perquè l’aeroport siga referent i una infraestructura fonamental per a la província.

Finalment, dins de l’ajuda a sectors estratègics de la província, Marta Barrachina ha reafirmat el suport de la institució al sector de la ceràmica i al cinegètic, entre altres sectors clau per al desenvolupament, progrés i futur de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari