Barrachina dinamitza la Diputació i desbloqueja les subvencions per valor de 100.000 euros

Barrachina dinamitza la Diputació i desbloqueja les subvencions per valor de 100.000 euros
19/09/2023 -

Marta Barrachina dinamitza la Diputació i desbloqueja les subvencions per un valor total de 100.000 euros que esperen 106 associacions i entitats de jubilats i pensionistes de la província des de fa mesos, ja que el termini per a accedir a les mateixes va acabar el passat 19 d’abril, però encara no s’havien fet efectives.

L’anterior equip de Govern del PSOE va exigir un informe de duplicitat per primera vegada en la Diputació després de perdre les eleccions del 28 de maig que va bloquejar les ajudes i subvencions que presta la Diputació a associacions i entitats. Un obstacle que va paralitzar les ajudes i que ha sigut revertit per la corporació provincial actual, que ha treballat des del primer moment per a solucionar el bloqueig.

La presidenta de la Diputació demostra amb fets que el Govern provincial pot ser àgil i diligent per a complir els compromisos amb els castellonencs. “Donem respostes a més d’un centenar d’associacions i entitats de jubilats i pensionistes de la província que necessiten aquestes subvencions per a oferir una major qualitat de vida i seguretat als nostres majors”, explica Marta Barrachina.

“El compromís de la Diputació de Castelló amb les associacions i entitats de jubilats i pensionistes és màxim”. Així ho ha explicat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, després de la Junta de Govern celebrada hui i en la qual s’han aprovat les subvencions econòmiques a favor d’associacions i entitats federatives de persones jubilades i pensionistes per a la implementació de serveis i programes, així com per a l’adquisició d’equipament d’immobles habilitats com a clubs de persones majors de la província de Castelló.

Les ajudes, corresponents al present exercici 2023, van ser aprovades el passat 15 de març i el termini per a accedir a les mateixes va acabar el 19 d’abril. Compten amb un pressupost global de 100.000 euros, sent la distribució inicial fixada en 30.000 euros per a la implementació de programes i serveis i els 70.000 euros restants per a l’equipament de clubs.

No obstant això, després de les comissions de valoració celebrades, sent l’última amb data del passat 13 de setembre, s’ha vist necessari augmentar 2.693,66 euros en la partida destinada a despesa corrent per a la implementació de programes i serveis, i minorar pel mateix import la partida destinada a inversió per a l’equipament de clubs.

Tal com regeixen les bases de la convocatòria, “l’alteració d’aquesta distribució no precisarà de nova convocatòria, però sí de les modificacions que procedisquen en l’expedient de despesa abans de la resolució de la concessió”. Així, la Junta de Govern celebrada hui ha aprovat la distribució definitiva, fixant en 32.693,66 euros la partida destinada a la implementació de serveis i programes i 67.306,34 euros per a l’adquisició d’equipaments de clubs.

“Amb aquesta aprovació aconseguim desbloquejar 100.000 euros destinats a entitats que treballen per millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu de persones i afavorir l’envelliment actiu”, ha afegit la primera presidenta de la Diputació de Castelló. “Des del govern provincial continuarem conjuminant esforç per desbloquejar, reactivar i impulsar quantes ajudes siguen possibles perquè aquesta Diputació arribe a tots, visquen on visquen, tinguen l’edat que tinguen”, subratlla.

“Les polítiques socials són crucials com a eixos d’actuació de la Diputació de Castelló i és per això que des del primer dia del mandat estem treballant contrarellotge per a desbloquejar totes aquelles subvencions que estaven pendents per a poder procedir al pagament amb celeritat, perquè la Diputació ha d’arribar on uns altres no arriben i ha de tindre una especial sensibilitat amb els castellonencs que més ens necessiten”, ha indicat la presidenta, Marta Barrachina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari