Carrasco: “Hui fem un pas més en la nostra aposta per fer de Castelló un destí inversor que genere noves oportunitats i ocupació estable i de qualitat a la nostra ciutat”

L'alcaldessa ha participat al costat del president de la Generalitat i el president de l'Autoritat Portuària de Castelló en la signatura de l'acord d'intencions per a la implantació d'una planta d'amoníac verd produït amb hidrogen verd

Guardar

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, signa el document Green Armonia
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, signa el document Green Armonia

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón i el president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha participat aquest dimecres en la signatura de l'acord d'intencions per a la implantació del projecte Harmonia Green Comunitat Valenciana.

Amb la signatura d'aquest document s'inicien els tràmits per a la instal·lació d'una planta d'amoníac verd produït amb hidrogen verd en el Port de Castelló amb una inversió prevista de 1.400 milions d'euros i al voltant de 1.200 llocs de treball, de manera directa i indirecta a la ciutat de Castelló.

Aquesta planta ajudarà a la descarbonització industrial per a reduir la petjada de carboni amb processos més respectuosos amb el medi ambient.

La primera edil ha manifestat que “hui fem un pas més en la nostra aposta per fer de Castelló un gran pol d'atracció d'inversions que genere noves oportunitats i ocupació estable i de qualitat a la nostra ciutat perquè no hi ha millor política social que generar llocs de treball”.

En aquest sentit, la primera edil ha valorat la “aposta d'empreses com *Ignis per a invertir a la nostra ciutat amb projectes industrials de gran envergadura com aquest que reforça la capitalitat de Castelló perquè siga un destí inversor de primer ordre”.

“Creiem en el potencial que té la zona portuària, per la qual cosa des del govern sempre posem la catifa roja a tot aquell que pense en Castelló per a desenvolupar la seua activitat econòmica i hui es demostra molt gràficament amb aquesta signatura del compromís. També, al costat del projecte de BP, és un exemple de col·laboració públic-privada entre diferents administracions com la Generalitat, el Port i l'Ajuntament i ens ompli d'orgull convertir-nos en un pol energètic que aposta per noves energies sostenibles, no sols per a la Comunitat Valenciana sinó per a tota Espanya”, expressa.

Per a l'alcaldessa, “aquest és un projecte molt ambiciós pel qual hem apostat des que arribem al govern, mantenint reunions perquè puga materialitzar-se com més prompte millor i en aquesta línia seguirem, complint amb tot el que puguem fer per part nostra perquè es duga a terme”.

A més, Carrasco assenyala que “aquest projecte posa en valor la importància de la nova zona industrial Logistics al costat del Port i al Polígon del Serrallo que hem impulsat i que adjudicarem de manera imminent”. Es tracta de la major pastilla de sòl industrial de tot l'arc mediterrani que comptarà amb 1,7 milions de m² dividits en dos sectors per a albergar, sobretot, a empreses del sector energètic i logístic.

I en aquest aspecte, l'alcaldessa ha assegurat que “el projecte Green Armonía situarà la nostra ciutat al capdavant de les energies renovables i netes juntament amb uns altres que estan ara mateix gestant-se i a punt de tancar-se a la ciutat de Castelló”.

Begoña Carrasco ha recordat que “continuem treballant de la mà de l'Autoritat Portuària i la Generalitat Valenciana per a augmentar la competitivitat i atraure noves inversions amb l'única fi d'aconseguir un millor futur per a Castelló i els castellonencs”.

Destacats