La Comunitat Valenciana reobri l'oci nocturn i alça el toc de queda

Ximo Puig ha anunciat les noves mesures que estaran en vigor fins a final de mes, entre les quals també desapareix el límit de persones en les reunions socials

La Comunitat Valenciana reobri l'oci nocturn i alça el toc de queda

Aquest matí, a les 9.30 hores, se celebrava una nova mesa interdepartamental per a la prevenció i actuació enfront de la Covid-19. Després d’aquesta reunió ha comparegut el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a explicar les noves restriccions que entraran en vigor a partir del dimarts 8 de juny dins del procés de desescalada iniciat fa unes setmanes.

Així, la Comunitat Valenciana posa fi al toc de queda després de set mesos i mig. Puig ha destacat que ha sigut “un instrument definitiu per a controlar el virus, una mesura que era necessària”.

D’altra banda, i després de 226 dies, desapareix el límit de persones en les reunions socials. Una mesura que, per al cap del Consell, mostra la “confiança en la societat” i demana que es produïsquen “amb tota la precaució: mascareta, ventilació i distància”. No obstant això, sí que es manté el límit de reunió de 10 persones en hostaleria, que podrà tancar a la 1 de la matinada.

Així mateix, l’oci nocturn reobrirà la setmana vinent fins a les 2 matinada, amb un aforament interior del 50% i del 100% en terrasses. No estarà permés el ball. En aquest sentit Puig ha recordat que “els nous malalts de Covid-19 provenen de la gent més jove” i ha reiterat la petició de màxima precaució: “confie en els joves i en la societat valenciana, amb ‘trellat’ hem arribat fins ací i ara fem un pas més amb prudència i cap a un horitzó de recuperació”.

Finalment, Ximo Puig ha anunciat que es permetrà el màxim aforament en els espais de culte, avanços en els grups d’excursions guiades i de les escoles d’estiu. A més, demana als ajuntaments que limiten les celebracions de Sant Joan, petició que trasllada a la resta de festes que puguen celebrar-se en els pròxims mesos.

La resta de mesures continuen vigents i, al costat de les establides hui, es mantindran fins al final de juny, quan es revisaran per a continuar aquest procés d’obertura progressiva, si la situació es manté, amb l’inici del mes de juliol.

“UN MOMENT DECISIU”

Durant la seua compareixença el president ha indicat que “els valencians hem arribat a un moment d’inflexió, a un moment decisiu” i ha recordat que “l’1 març iniciàrem una obertura progressiva, un procés responsable i amb prudència”. Unes mesures que han permés que la Comunitat Valenciana tinga “una situació sanitària única, estant 11 setmanes amb la incidència més baixa d’Espanya, sent referència europea i la destinació més segura juntament amb Malta”.

En aquest sentit, Puig s’ha felicitat del descens de llits ocupats per pacients Covid-19, passant del 9 a l’1%, així com de les UCI. Un descens que va acompanyat de la baixada en la mitjana diària de defuncions, passant de 28 a 3.

Malgrat això, el cap del Consell ha alertat que “en els últims dies està havent-hi una xicoteta pujada de la incidència, provocada per la major mobilitat“, per la qual cosa ha defensat una obertura “prudent, responsable i coherent”.

Unes mesures que s’han aprovat després de l’avanç de la vacunació massiva. “Aquesta setmana arribarem als 3 milions de dosis administrades i tindrem 1 milió de valencians totalment vacunats. A més, el 95% dels majors de 60 anys han rebut, almenys, una dosi, per la qual cosa els més vulnerables ja estan protegits”, ha destacat Ximo Puig, al mateix temps que ha indicat que “la via valenciana és la que ens assegura, més prompte que tard, arribar a la normalització de la vida que vindrà juntament amb la recuperació econòmica i del model productiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari