La Diputació de Castelló activa el projecte de millora del comerç local dirigit al turista a través de ferramentes digitals

La institució provincial ja ha instal·lat els panells i tòtem multimèdia en els dotze municipis seleccionats

Guardar

Nous tòtems informatius instal·lats per la Diputació de Castelló
Nous tòtems informatius instal·lats per la Diputació de Castelló

La Diputació Provincial de Castelló activa el projecte de millora del comerç local dirigit al turista a través de ferramentes digitals.

La institució provincial ja ha instal·lat els panells i tòtem multimèdia en els dotze municipis seleccionats per a la millora comercial de l'entorn turístic a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya finançat per la Unió Europea – Next Generation – EU. “Estes instal·lacions formen part del projecte que permet connectar als turistes amb els comerços, posant a la disposició de tots els usuaris l'oferta de comerç local dirigida al turista”, ha destacat el diputat d'Enginyeria Interna, José María Andrés.

El pressupost per a dur a terme el projecte que ha dissenyat la Diputació de Castelló és de 553.926,51 euros, dels quals 443.141,20 euros corresponen a les ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya i 110.785,30 euros són aportats per la pròpia administració provincial.

Són dotze els pobles de la província, d'entre 5.000 i 20.000 habitants, que han complit amb els requisits indicats en la convocatòria i que són Peníscola, Benicàssim, Orpesa, Alcalà de Xivert, Almenara, Betxí, Borriol, l'Alcora, Moncofa, Nules, Segorbe i Torreblanca. Tots estos municipis han sigut objecte en els últims mesos de la implementació de les diferents accions incloses en el projecte “que portarà beneficis a cadascun dels municipis, perquè a més, arreplegarà informació comercial i turística i generarà bases de dades d'oferta comercial”, ha expressat el diputat provincial.

Per a això, d'una banda s'han instal·lat huit punts d'accés a internet en cadascun dels municipis. De la mateixa manera, s'ha realitzat una captació d'informació turística i adequació a cada localitat de la solució tecnològica de promoció del comerç i la seua integració en la plataforma SmartVillages. Finalment, s'ha instal·lat una infraestructura denominada tòtems i beacons dirigida a millorar la informació i personalització de l'oferta comercial al visitant.

Quant a la instal·lació d'estos panells i tòtem multimèdia per a la millora comercial de l'entorn turístic, com ha explicat José María Andrés, “estos enllacen amb una plataforma en línia que conté un assistent d'Intel·ligència Artificial per a planificar el viatge del turista en múltiples idiomes”. L'assistent IA pot recomanar qualsevol ruta, restaurant o esdeveniment en temps real. Perquè les respostes siguen totalment precises compten amb la startup iurban.es perquè només responga amb contingut oficial de la web.

El portal web farà d'oficina 24/7 gràcies a intel·ligència artificial generativa, una oficina autònoma amb l'última versió de ChatGPT capaç no sols de crear una ruta i explicar els diferents punts d'interés, els restaurants per tipus de menjar, museus i atraccions, també pot personalitzar si l'usuari té algun tipus de discapacitat física o tendència alimentària.

Tota la conversa podrà ser enviada al correu del turista per a no perdre's detall i alhora rebre una guia i material de suport al turista a Castelló, “i totes les dades estaran protegits i compliran la llei de protecció de dades, i així els tècnics obtindre dades de turisme”, ha indicat el diputat José María Andrés.

Finalment, es rebrà informació mensual detallada del número i caràcter dels turistes, els seus llocs d'origen i les seues preferències, una informació que servirà perquè els comerços locals puguen adaptar i optimitzar la seua oferta comercial a visitants o fidelitzar.

Destacats