La Diputació de Castelló injecta 200.000 euros a autònoms i pimes dels municipis afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023

Altura, Barracas, Bejís, Jérica, Sacañet, Teresa, Torás, el Toro, Viver, Costur, Figueroles, Llucena, les Useres, Fuente la Reina, Puebla de Arenoso, Montán, Montanejos i Villanueva de Viver

Guardar

Palau Provincial de la Diputació de Castelló
Palau Provincial de la Diputació de Castelló

La Diputació Provincial de Castelló ha activat una línia d'ajudes a favor dels autònoms i pimes dels municipis de la província afectats pels incendis forestals de 2022 i 2023 per un valor de 200.000 euros.

“L'objectiu d'estes ajudes és dinamitzar el territori a través de la posada en marxa de programes de reactivació econòmica dirigits a l'enfortiment de les pimes i autònoms dels sectors econòmics més perjudicats pels grans incendis forestals”, ha explicat la presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina.

En este sentit, la màxima dirigent de la institució ha mostrat el compromís de la Diputació amb els veïns i veïnes de la província. D'aquí ve que llancem esta línia d'ajudes, que té com a objectiu poder arribar als qui van haver de baixar persiana i no van poder exercir la seua activitat a causa dels incendis”, ha subratllat Marta Barrachina.

“Som conscients del mal que va fer tant l'incendi de Bejís, com el de Costur i Villanueva de Viver als nostres municipis i veïns i per això llancem estes ajudes per a afavorir l'activitat econòmica en tots ells”, ha assenyalat la presidenta.

Així doncs, en eixe camí emprés per ser la institució pròxima que col·labora en la resolució de problemes, la Diputació Provincial llança esta convocatòria de subvencions a ajuntaments de la província a fi de promoure programes de reactivació econòmica que beneficien a autònoms i pimes.

Estos programes, tal com ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea d'Economia, María Ángeles Pallarés, “els han d'impulsar els propis ajuntaments”. Cadascun dels 18 municipis afectats pels incendis “incidirà en aquells sectors més perjudicats i inclourà una sèrie d'actuacions, entre les quals es troben: campanyes de publicitat i màrqueting, trobades/networking/fires empresarials, o altres programes destinats a revitalitzar l'activitat econòmica i la promoció del comerç local a la regió, donar a conéixer els servicis d'autònoms i pimes, fomentar les col·laboracions i la competitivitat empresarial i atraure clients tant locals com turistes”, ha comentat Pallarés.

Podran beneficiar-se de les subvencions els ajuntaments de la província de Castelló afectats per grans incendis forestals que en esta ocasió van afectar els municipis d'Altura, Barracas, Bejís, Jérica, Sacañet, Teresa, Torás, el Toro, Viver, Costur, Figueroles, Llucena, les Useres, Fuente la Reina, Puebla de Arenoso, Montán, Montanejos i Villanueva de Viver.

La quantia de la subvenció no podrà superar el 100% dels gastos subvencionables de l'activitat i la subvenció màxima dependrà de la puntuació obtinguda, llevat que se sol·licite un import de quantia inferior o excepte en aquells casos especials que, si és el cas, siguen apreciats per la comissió de valoració, dels quals es deixarà constància expressament en la resolució. “Es tindrà en compte el nombre de veïns i el nombre d'hectàrees cremades, així com també es valorarà si el municipi sol·licitant va ser desallotjat o no”, ha assenyalat María Ángeles Pallarés.

Estos 200.000 euros destinats a compensar els costos econòmics d'autònoms i pimes dels municipis afectats pels incendis formen part del full de ruta de les polítiques marcades pel Govern Provincial que presidix Marta Barrachina i que se sumen als 40.000 euros destinats a les cooperatives que van patir les conseqüències dels incendis registrats en el 2022. “Totes estes ajudes reflectixen el compromís de la Diputació de Castelló de protegir els interessos dels ciutadans i millorar la qualitat de vida dels qui viuen en esta terra”, ha rematat la presidenta Marta Barrachina.

Cal ressaltar que els interessats a concórrer en este procediment hauran de presentar les seues sol·licituds dins del termini de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.

Destacats