La Diputació Provincial de Castelló mostra el seu suport i col·laboració amb la Comunitat de Regants de la Comunitat Valenciana per a la implementació de polítiques de defensa hídrica.
La presidenta de la institució provincial, Marta Barrachina, al costat del vicepresident i responsable de l'àrea de Bon Govern, Héctor Folgado, i el diputat de Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, s'ha reunit este dijous amb la comissió permanent de la Federació de Comunitats de Regants de la Comunitat Valenciana (Fecoreva) encapçalada pel president president de la Federació i president del Sindicat Central d'Aigües del riu Millars, Pascual Broch, i els vicepresidents Salvador Martín, José Antonio Andújar i Francisco Vicente Romeu.
Esta trobada forma part del suport de la Diputació al sector primari de la província i amb l'objectiu de posar en comú les línies de treball encaminades a protegir els regants i agricultors del territori. Així, en la reunió mantinguda Fecoreva ha donat trasllat de les opinions i inquietuds actuals dels regants i agricultors de la província de Castelló i la Comunitat Valenciana, així com de la importància d'una participació activa per part dels regants en la presa de decisions perquè les seues veus i opinions siguen escoltades en el desenvolupament de les decisions polítiques. La col·laboració quant a la possible organització d'actes i jornades també ha sigut un dels temes tractats en la trobada.
“Des del Govern Provincial estem compromesos amb el camp de la nostra província, amb el treball dels regants, i amb ajudar i mostrar tot el nostre suport i col·laboració per a impulsar polítiques de defensa hídrica i per posar en valor un bé tan preuat per al nostre present i futur com pot ser l'aigua”, ha expressat la presidenta de la Diputació Marta Barrachina.
Recordar que la institució provincial va mostrar el seu suport a Fecoreva el mes de març passat amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. La presidenta de la Diputació va assistir a les jornades al costat del president autonòmic, Carlos Mazón, així com la llavors consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; i l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, entre altres autoritats.
I és que la gestió de l'aigua és un tema que competix a les administracions local, provincial i autonòmica així com a la federació “ja que tots tenim el repte de prendre mesures perquè arriben inversions en infraestructures i aconseguir millores quant a la gestió i l'eficiència de l'ús de l'aigua”. “Cada gest compta i es necessita unitat per a gestionar i garantir el proveïment d'un bé tan escàs i preuat”.
En eixa necessitat de col·laboració entre administracions incidir en el treball conjunt que s'està duent a terme des de la Generalitat i la Diputació de Castelló per a garantir el proveïment d'aigua potable a la província de Castelló.
Sobre aquest tema es va procedir a la firma del protocol de cooperació entre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló per a l'execució d'infraestructures hidràuliques de proveïment d'aigua potable a la província, a més de la firma del protocol per a iniciar els tràmits per a la dissolució del Consorci Concessionari d'Aigües Pla de l’Arc i del Consorci Concessionari d'Aigües – Xarxa de Proveïment de la Plana, i la constitució d'un nou Consorci Provincial d'Aigües de Castelló; un nou consorci amb la finalitat d'aconseguir cohesió, eficiència i solidaritat en la gestió dels recursos hídrics.