La Diputació desvetlarà el divendres els guanyadors del Concurs de Regeneració Urbana

Guardar

Gala del VI CRU
Gala del VI CRU

La Diputació Provincial de Castelló revelarà este divendres, 12 de juliol, els projectes guanyadors de la sèptima edició del Concurs de Regeneració Urbana (CRU). La localitat de Canet lo Roig acollirà la cerimònia de guardons en la qual es donarà a conéixer el nom dels projectes premiats i els municipis que transformaran els seus espais en museus a l'aire lliure.

"Volem que el producte ceràmic siga un element constant del paisatge urbà de Castelló, dels 135 municipis que formen la nostra província i amb el CRU estem convertint els nostres pobles en grans aparadors de la ceràmica", ha destacat la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, qui ha posat en valor el treball dels arquitectes i ha assegurat que "la màgia d'este concurs la posen cada any ells, Homes i dones que amb les seues mans plasmen propostes creatives i cridaneres".

Així doncs, dels 44 ajuntaments de la província que aspiraven a transformar els seus espais amb ceràmica en la present edició del CRU, cinc han sigut finalistes: Cortes de Arenoso, Montanejos, Eslida, Morella i Vila-real.

Cinc municipis i set projectes finalistes, els quals són els següents. Cortes de Arenoso: "La Calle y la Casa", autors Alejandro Martínez del Río i Daniel López; Cortes de Arenoso: "Umbráculo", autors Javier López, Isaac Peral i David Bisquert; Eslida: "Bassa i plaça", autors José Lerma, Júlia Gomar, Júlia Cristina Pineda, Marcos Lizondo i Josep Vicent Lluch; Montanejos: "El urbanismo de los acontecimientos", autors Luis Navarro i Núria Martínez; Morella: "De Sant Mateu a Sant Miquel", autors Carme Carbó, Vicente Dualde i Pepe Hernández; Morella: "Domesticar lo urbano", autors Carlos Sánchez i Jonathan Berna; i Vila-real: "Tejiendo Vida", autors Olga Badía, Blanca Pedrola i Laura Arrieta.

D'entre els cinc, el divendres es coneixeran les dos propostes guanyadores seleccionades per la qualitat arquitectònica, l'adequació als fins, condicions d'utilitat, accessibilitat i sostenibilitat, i tenint la ceràmica com a material principal per al desenvolupament dels projectes.

Com ha indicat la presidenta de la institució provincial, el CRU "no sols és un concurs, és sinònim d'impuls a la ceràmica, regeneració urbana dels municipis més xicotets i orgull de la província". "Gràcies a esta iniciativa, impulsada per la Diputació de Castelló, molts municipis de la província han remodelat i millorat els seus carrers i places de manera original amb l'ús de la ceràmica com a element principal".

Així doncs, la gala, que revelarà els projectes vencedors d'esta sèptima edició, tindrà lloc en un dels espais regenerats gràcies al CRU, sent, per tant, l'espai 'Camino de baldosas amarillas' el triat per al desenvolupament de l'acte que donarà inici a les 19.00 hores.

El diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, ha posat en valor el lloc triat per a celebrar l'acte i ha assegurat que "este espai és la millor demostració del que estem aconseguint a través del CRU. Ara, el que visita Canet lo Roig, visita El Calvari i comprova la qualitat del nostre producte estrela, la ceràmica".

Amb esta iniciativa, la Diputació de Castelló consolida el seu gran pacte amb la ceràmica per a "continuar generant noves oportunitats econòmiques i de desenvolupament en els municipis de la província", ha destacat Vicente Pallarés.

CRU [E]

Durant la gala, es donarà a conéixer el nom dels dos premiats. A més dels premiats, hi haurà cinc mencions i es farà lliurament també del CRU [E], una menció especial creada per a possibilitar la participació dels qui encara es troben en fase formativa i amb el qual es pretén fomentar el coneixement dels usos i aplicacions dels productors ceràmics d'exterior entre els futurs professionals de l'arquitectura.

En esta ocasió, el primer premi serà per al projecte ''Al Con Fluir'', mentre que el segon per a 'La Cuarta Pared'. "Dos projectes molt interessants que posen en manifest la creativitat i originalitat dels estudiants que ja comencen a destacar amb propostes de gran qualitat", ha assenyalat el diputat provincial, qui ha anunciat que "tots dos projectes s'executaran a Alcúdia de Veo".

Destacats