La Diputació de Castelló s'alia amb Morella per a reforçar la rellevància turística de l’Anunci

Morella rebrà una ajuda econòmica inclosa en el Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2023

La Diputació de Castelló s'alia amb Morella per a reforçar la rellevància turística de l’Anunci
18/08/2023 -

“Des de la Diputació Provincial de Castelló vam mostrar tot el nostre suport a l’Anunci de Morella per la importància per a la dinamització turística de la comarca dels Ports d’aquesta festa declarada Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya”. Així s’ha referit el vicepresident responsable de l’àrea turística de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, en la roda de premsa de presentació d’aquest festeig i on ha quedat palés l’aliança de la Diputació de Castelló amb Morella per a reforçar la rellevància turística de l’Anunci.

El vicepresident Andrés Martínez ha valorat l’aposta del govern provincial per aquesta mena de festejos “que mostren al món l’essència d’una terra que té en la singularitat d’aquests esdeveniments festius un motiu d’orgull i una oportunitat per a atraure a centenars de turistes que reporten un impacte econòmic molt important per a la nostra província”. Andrés Martínez ha continuat dient que “l’Anunci és un clar exemple d’implicació dels veïns i les veïnes de Morella per conservar la seua cultura, les seues tradicions, els seus orígens, aconseguint així que perduren en el temps, i aconseguint que aquesta festa es convertisca cada sis anys en un considerable al·licient per als qui busquen un turisme d’experiències i sensacions”.

A més del suport a la celebració de l’Anunci, Morella forma part dels municipis que ostenten la declaració conforme al nou Estatut del Municipi Turístic regulat pel decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021 de 17 de desembre. En aquest sentit, Morella rebrà una ajuda econòmica inclosa en el Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2023. Com ha afegit el vicepresident Andrés Martínez, “a través d’aquest Fons de Cooperació consignarem una partida econòmica per a cadascun dels 23 municipis que ostenten aquesta declaració, reforçant així tot el nostre suport a aquestes localitats que contribueixen al fet que la província de Castelló siga referent en turisme de qualitat, sostenible i inclusiu”.

Per part seua, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer la programació i les singularitats d’aquesta festa que se celebrarà del 25 al 27 d’agost. L’alcalde de la capital dels Ports ha aprofitat per a convidar a veïns i visitants a gaudir de l’Anunci en tots els seus actes “i que visquen en primera persona l’Anunci com la festa única que és i comproven que val la pena viure aquesta experiència que només es repeteix cada sis anys”.

Tres dies d’activitat

L’Anunci se celebra cada sis anys, l’any anterior al Sexenni, com dues festes que s’entenen juntes i indivisibles. Aquest any 2023 és el torn de l’Anunci on el pregó avisarà de l’entrada de Morella l’any sexenal. Es tracta d’una gran festa amb disfresses i carrosses i una gran batalla de confeti on es llancen fins a 50 tones de paper. Les carrosses també exerceixen el paper com a protagonista, amb moltes d’elles confeccionades amb paper de seda i un intens treball artesanal.

Aquesta edició de l’Anunci aprofita tot el cap de setmana per a repartir els actes. Així, el divendres 25 d’agost a partir de les 16.00 hores, les carrosses entraran a la ciutat i se situaran en els diferents espais on s’exposaran fins a la desfilada del diumenge.

El dissabte 26 tindrà lloc l’acte principal de l’Anunci del 55 Sexenni, el Pregó. La jornada començarà amb la diana a càrrec dels Gaiters a les 9.00 hores. A les 9.30 hores, pujada de la vila amb els Gaiters i l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC) des de l’Ajuntament de Morella fins a la Basílica Arxiprestal, on se celebrarà la Santa Missa i l’acte d’agraïment als gremis del LIV Sexenni. El Pregó de l’Anunci del LV Sexenni serà a les 12.00 hores i partirà des de la plaça de l’Ajuntament a càrrec de Daniel Diago i li acompanyaran els Gaiters, cabuts, gegants, ‘alets’ de la Verge de Vallivana, els creuats, el síndic amb la bandera de la ciutat, l’àguila, la carrossa amb les representants de Fidel, Fort i Prudent; Mar Garcia, Paula Gasulla y Júlia Segura, respectivament, i l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC). Aquesta jornada finalitzarà amb el rosari de la Mare de Déu de Vallivana.

El diumenge 27 d’agost és el dia més característic de l’Anunci. A les 15.00 hores partirà des de la plaça Colón la desfilada de disfresses i a les 16.00 hores la desfilada amb les carrosses de l’Anunci del LV Sexenni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari