La Diputació de Castelló reconeix l'esforç dels emprenedors amb el desenvolupament econòmic de la província

La Diputació de Castelló reconeix l'esforç dels emprenedors amb el desenvolupament econòmic de la província
13/12/2023 -

La segona edició del programa ‘Emprende la Plana Baixa’ organitzat pel Consorci Gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa ha deixat una “petjada important en el panorama emprenedor i innovador d’aquesta comarca castellonenca”. Així ho ha assegurat el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Vicente Pallarés, durant l’acte de clausura d’aquesta iniciativa que ha oferit assessorament i mentorització a emprenedors de la Plana Baixa.

Vicente Pallarés ha estat acompanyat pel diputat provincial José María Andrés i l’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, així com per tècnics del Pacte Plana Baixa, membres col·laboradors de SECOT i emprenedors, als qui ha felicitat pel seu enorme treball i compromís durant el transcurs del programa. De la mateixa manera, ha reconegut l’esforç de tots ells amb la generació d’ocupació i amb el desenvolupament econòmic de la província. “Sou motor de creixement econòmic i de creació d’ocupació”, ha subratllat el diputat provincial.

En aquest sentit, el diputat de Promoció Econòmica ha mostrat el compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i de tot el seu equip, per a “impulsar accions encaminades a fomentar l’ocupació, la formació, la innovació i l’emprenedoria com a motors clau per al creixement i la generació d’oportunitats en tot el nostre territori”.

Així, la generació d’oportunitats, tal com ha explicat el diputat provincial, és “un dels eixos centrals d’actuació del pressupost 2024”, i, dins del mateix “la promoció de l’ocupació i l’emprenedoria sumen una partida de 3,3 milions d’euros”, ha ressaltat. Pel que, amb aquesta línia d’actuació, la Diputació de Castelló manté la seua aposta per l’emprenedoria com un pilar fonamental per a la dinamització de l’economia a la província de Castelló.

“Des de la Diputació de Castelló continuem en el nostre objectiu d’activar el sector empresarial a la província. Sempre buscarem els mitjans necessaris per a oferir als que comencen les oportunitats que necessiten, i als quals ja porten recorregut amb els seus projectes empresarials, el màxim suport per a continuar avant”, ha assegurat Vicente Pallarés, qui ha continuat dient que “per a la institució provincial és molt important fer costat a les entitats que promouen iniciatives que creguen riquesa i ocupació”.

Per això, ha considerat que programes com ‘Emprende la Plana Baixa’ encaixen amb la visió de la Diputació de “construir una cultura emprenedora”. Aquest programa és una iniciativa d’acompanyament i mentorització a un grup d’emprenedors del territori de la Plana Baixa, en el qual se’ls ajuda a traslladar les seues idees en projectes per a posar-los en marxa.

En aquest sentit, el diputat provincial ha posat en valor la nova Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, Emprenedoria i Promoció Econòmica per a 2024-2025. Un document que “aborda de manera integral les necessitats de la província de Castelló i desenvolupa accions a través de tres àrees vertebrals: el foment de l’ocupació, i la cohesió territorial, el suport a l’emprenedoria i la consolidació d’iniciatives empresarials”, ha explicat.

Així doncs, aquesta estratègia està oberta als 135 municipis de la província i també als pactes territorials i consorcis. “Des de la Diputació de Castelló apostem pel treball en xarxa de col·laboració amb els agents del territori provincial. Gràcies al treball conjunt entre entitats aconseguirem que els servicis de suport a l’emprenedoria tinguen un caràcter integral i arriben a tot el territori”, ha matisat Vicente Pallarés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari