La Generalitat licita la redacció de l'estudi informatiu del Bulevard de la Plana-TRAM de Castelló

Guardar

El TRAM de Castelló en circulació
El TRAM de Castelló en circulació

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha avançat que la Generalitat ha licitat el contracte de serveis per a la redacció de l'estudi informatiu del Bulevard de la Plana-TRAM de Castelló en el tram Castelló de la Plana-Almassora-Vila-real i del projecte de construcció de la fase 1. El pressupost base de licitació del contracte ascendix a 556.636 euros, IVA inclòs, i s'ha establit un termini per a la seua realització de 36 mesos, dels quals 24 mesos són per a la redacció de l'estudi informatiu i 12 mesos per al projecte de construcció.

El titular d'Infraestructures ha explicat que, amb esta nova licitació, "el Consell de Carlos Mazón mostra una vegada més el seu compromís per un transport públic modern, ampliat i amb els majors estàndards de qualitat per a la ciutat de Castelló i la seua àrea metropolitana".

Martínez Mus ha indicat que, a través d'este contracte "s'estudiarà l'ampliació de la xarxa de TRAM fins als municipis del sud de l'àrea metropolitana, incloent-hi Almassora i Vila-real, amb l'objectiu d'estendre i integrar la xarxa de l'àrea metropolitana de Castelló i crear dos grans eixos de transport públic vertebrador".

El conseller ha detallat que, en concret "s'abordarà l'estudi de l'eix nord‐sud, és a dir, la línia 2 que juntament amb l'eix este-oest de la línia 1, ja en servei fins al Grau de Castelló, configurarà l'estructura de la xarxa de transport".

A través d'esta licitació, la Generalitat podrà analitzar la solució més idònia per a este projecte. "Les nostres premisses seran abordar les alternatives que s'integren de la millor manera en l'entorn urbà i atendre les necessitats de la ciutadania de Castelló, del planejament urbanístic i de les infraestructures de la zona", ha postil·lat.

Destacats