La Generalitat reforça la seua col·laboració municipal amb la Diputació de Castelló

El director general d’Administració Local ressalta “l’estreta col·laboració” entre les diferents institucions “a fi d’establir un sistema de finançament estable” als ajuntaments

La Generalitat reforça la seua col·laboració municipal amb la Diputació de Castelló
11/08/2021 -

La Generalitat ha reforçat la seua col·laboració municipal amb les diputacions provincials de Castelló i València i ha emplaçat a la Diputació d’Alacant a “posar una data” per a reunir-se i poder treballar així “amb la totalitat de les administracions públiques provincials valencianes”, segons ha manifestat el director general d’Administració Local, Toni Such, qui ha realitzat “un balanç positiu” de les comissions de cooperació bilateral ja celebrades entre el Consell i les diputacions castellonenca i valenciana.

Sush ha insistit que espera rebre “prompte” una proposta de dates per a celebrar la comissió bilateral de cooperació amb la Diputació d’Alacant i poder col·laborar “en el desenvolupament de programes que afavorisquen als ciutadans de la Comunitat Valenciana”.

El responsable d’Administració Local ha destacat que, després de les reunions amb la Diputació de Castelló i la de València, les tres administracions s’han compromés a continuar col·laborant en l’aportació de fons econòmics per als ajuntaments a través del Fons de Cooperació Municipal.

“També es mantindrà la participació en el fons de municipis turístics i en el de despoblació”, ha assenyalat Such, que ha ressaltat “l’estreta col·laboració i el treball conjunt realitzats a fi d’establir un sistema de finançament estable als ajuntaments” de la Comunitat Valenciana.

Segons Such, aquestes comissions bilaterals han servit “per a posar damunt de la taula” qüestiones com l’aportació de cadascuna de les institucions a les ajudes dels plans Resistir i Parèntesis, posats en marxa per la Generalitat per a fer costat econòmicament als sectors més afectats per les restriccions sanitàries per la COVID-19.

El responsable d’Administració Local ha valorat que “tothom ha remat en la mateixa direcció, que és la d’intentar ajudar els empresaris, autònoms i petites empreses a tirar avant en una situació de pandèmia com la que estem vivint“.

Ampliació Fons de Cooperació Municipal

El Fons de Cooperació Municipal ja ha rebut 40 milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana, com realitza anualment des de 2016 amb la participació de les diputacions de València i Castelló i amb l’absència d’Alacant. A més, en paral·lel, el fons contra el despoblament ha ampliat la seua dotació per a 2021 fins a aconseguir els 3,5 milions d’euros, mig milió més que l’any passat per a incorporar a 180 localitats de menys de 300 habitants.

El Consell, de fet, ha ampliat el criteri per a accedir a aquest segon fons i ha incorporat a tots els municipis de menys de 300 habitants, la qual cosa permet augmentar el nombre de localitats de la Comunitat que el percebran, que passen a ser 180 enfront de les 154 de l’exercici anterior.

Plans Resistir i Parèntesis

Resistir engloba un paquet d’ajudes per un import -Incloent el Resistir Plus, actualment en tramitació- superior als 1000 milions d’euros. Són ajudes posades en marxa per la Generalitat com a pla de xoc per a fer costat als sectors econòmics més afectats per les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia de coronavirus.

Dins de Resistir, el pla Parèntesi compta amb una partida de 160 milions d’euros en ajudes directes d’urgència, que es tramiten a través dels ajuntaments, per a personal treballador autònom i petites empreses dels sectors de l’hostaleria, restauració, oci, activitats culturals i esportives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari