José Martí: "Tots volem que l'Hospital Provincial siga un centre de referència en oncologia, oftalmologia i salut mental"

El president aposta de manera decidida pel diàleg i destaca que “en el principal, que siga un centre de referència integrat en la xarxa d’hospitals de la Generalitat Valenciana, tots estem d’acord”

José Martí: "Tots volem que l'Hospital Provincial siga un centre de referència en oncologia, oftalmologia i salut mental"
07/07/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha realitzat “una valoració molt positiva” de les reunions que en el matí de hui ha mantingut en el Palau Provincial amb els representants de Comissions Obreres i UGT a l’Hospital Provincial, a les quals també han assistit els portaveus dels dos grups que conformen la coalició de govern en la institució: Santi Pérez pel PSPV-PSOE i Ignasi Garcia per Compromís. Aquestes trobades es complementaran amb els que se celebraran al llarg de la setmana amb les altres forces sindicals representades en el Consorci Hospitalari de Castelló.

Martí ha destacat que “en els grans objectius tots estem d’acord, tots volem que l’Hospital Provincial siga un centre de referència en oncologia, oftalmologia i salut mental, i que estiga integrat en la xarxa d’hospitals públics de la Generalitat Valenciana”. Per tant, del que es tracta és de superar les diferències existents “que consisteixen sobretot en el com fer-ho, en la metodologia a seguir”. Per a superar aqueixes discrepàncies, “la Diputació treballarà per a propiciar el diàleg” amb noves reunions que es produiran a la volta de l’estiu, en les quals també participarà el gerent de l’hospital.

Sobre aquest tema, Martí ha recordat que des de la gerència s’assegura que sempre hi ha hagut diàleg, no obstant això, “si cal intensificar-ho, si ha d’haver-hi més converses, des de l’equip de govern progressista de la Diputació les propiciarem perquè tenim clar que, per falta de diàleg, no quedarà”.

En similars termes s’ha pronunciat el portaveu de Compromís en la Diputació, Ignasi Garcia, qui creu que “s’està reconduint la situació d’una certa crispació en la qual estàvem” i ha mostrat el seu convenciment que en les reunions amb la Conselleria de Sanitat que se celebraran després de l’estiu es trobaran solucions que permetran l’aprovació dels nous estatuts.

García ha afegit que l’important és “treballar per cobrir les vacants existents perquè es continue prestant una òptima atenció sanitària”. A més, ha recordat que “cal continuar avançant en alguna cosa que interessa molt a la ciutadania de Castelló i a les treballadores i treballadors del centre: que l’Hospital Provincial passe a formar part del complex hospitalari del Departament de Salut de Castelló i dels centres hospitalaris de la Generalitat Valenciana”.

El portaveu valencianista ha mostrat el seu convenciment que el diàleg permetrà aconseguir un acord que conduïsca a l’aprovació dels nous estatuts per part de l’equip de govern i dels partits de l’oposició, establint les bases d’un consens “que faça que l’Hospital Provincial deixe de ser un camp de batalla partidista”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari