La Generalitat adquireix més de 77 milions de productes sanitaris via marítima carregats en 60 contenidors

La comissionada de Presidència per als subministraments covid, María José Mira, destaca que els valencians i les valencianes "poden estar tranquils perquè hem obert una via fluida de material tant en l'exterior com a la indústria local"

Guardar

material.puerto
material.puerto
La Generalitat ha adquirit més de 77 milions d'unitats de material sanitari que han arribat via marítima en 60 contenidors i que es tracta, en la seua gran majoria, de productes que no es fabriquen en la Comunitat Valenciana. Aquestes compres, unides als 46 milions de productes encarregats al 'clúster' sanitari valencià, "garanteixen la cobertura de les necessitats per als pròxims sis mesos", ha destacat la Comissionada de Presidència de la Generalitat per als subministraments Covid, María José Mira."Aquest subministrament, sol·licitat en els mesos de juny i juliol, forma part de les tasques de planificació que està duent a terme el Consell per a estar llestos davant qualsevol eventualitat relacionada amb l'evolució de la pandèmia", ha destacat María José Mira."Amb això, i amb les comandes que continuem realitzant, comptem amb unes reserves suficients per a respondre amb garanties a les necessitats a les quals hàgem de fer front en els pròxims sis mesos", ha afegit Mira. "La ciutadania pot estar tranquil·la perquè hem obert un llit fluid de material tant en l'exterior com a la indústria local", comenta.Aquesta mateixa setmana ha arribat a Fira València material procedent d'un vol i un vaixell amb contenidors al Port de València encarregats fa més d'un mes. Des del centre logístic de Fira València se centralitzen les comandes per als hospitals dels diferents departaments de salut i dels centres sociosanitaris amb la finalitat d'atendre les seues necessitats de subministrament.Dels 60 contenidors contractats només falten per arribar els quatre que es van embarcar en un vaixell que va partir de la Xina el passat 21 de juliol carregat amb 10 milions de guants, l'arribada dels quals a les instal·lacions portuàries de la ciutat de València està prevista per al 19 d'agost.Cal destacar que la gran majoria del material adquirit en els últims dos mesos són productes que no es fabriquen en la Comunitat Valenciana, com succeeix amb els guants, bussos i ulleres de protecció. En concret, han arribat 55 milions de guants; 340.000 ulleres de protecció; 63.000 bussos, 550.000 bates; 5,1 milions de calces; 1,2 milions de capells de protecció; a més de 14,7 milions de màscares (d'elles, 2 milions són infantils)."Hui dia, la millor forma de prevenció contra la pandèmia, a més d'extremar el compliment de les mesures de protecció, és disposar del material necessari que evite els contagis. La meua responsabilitat és que no falte i que arribe als centres sanitaris i residències", ha indicat Mira.

El 39% de material fungible, comprat a empreses valencianes

María José Mira ha destacat, a més, que actualment la Generalitat ha limitat les seues compres en l'exterior a material sanitari que no es fabrica en la Comunitat Valenciana. L'adquisició de subministraments, així com garantir vies d'aprovisionament segures, figuren en el Pla de Contingència elaborat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.Aquest document recull els increments de recursos, procediments i millores organitzatives desenvolupades per a donar una resposta ràpida a les exigències que vaja plantejant l'epidèmia. El pla reflecteix que, entre les reserves emmagatzemades en els departaments de salut, les existents en el centre logístic de Fira València, i tot el material encarregat i pendent de subministrament, la suma adquirida per la Generalitat supera els 200 milions d'unitats de material sanitari.Bona part d'aquests productes s'ha comprat al 'clúster' sanitari valencià, amb una despesa total de 46,2 milions d'euros. De fet, si es té en compte només el tipus de material fungible que es fabrica en la Comunitat Valenciana, les compres en el mercat valencià suposen ja el 39%. Tot això gràcies a la reconversió de nombroses empreses valencianes que han reorientat la seua producció per a fabricar material sanitari.Recentment, el Consell va rebre i ha distribuït entre els hospitals de la xarxa pública valenciana els 100 respiradors encarregats a l'aliança d'empreses valencianes Temel-Power Electronics, fabricats en la planta de Llíria de l'empresa de components electrònics. Aquest encàrrec, a més, és ampliable fins a un total de 500 equips.
Destacats