Marta Barrachina enalteix l'aposta del Consell de Carlos Mazón per accelerar el nou Hospital General de Castelló

El president de la Generalitat ha anunciat que el dilluns 1 de juliol eixirà a licitació la redacció del projecte del nou Hospital General

Guardar

Anunci del 'president' Carlos Mazón sobre el nou Hospital General de Castelló
Anunci del 'president' Carlos Mazón sobre el nou Hospital General de Castelló

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló ha enaltit l'aposta del Consell de Carlos Mazón per accelerar l'Hospital General de Castelló amb la licitació de la redacció i la direcció d'obra del nou centre hospitalari.

La dirigent provincial ha acompanyat al president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, a la visita que ha realitzat este matí al futur centre de salut Sequiol i ha sigut ací on el president ha anunciat que dilluns que ve, 1 de juliol, posarà en marxa la licitació de la redacció del projecte i direcció d'obra del nou Hospital General de Castelló i que compta amb un pressupost de 13,5 milions d'euros.

L'Hospital General Universitari de Castelló és el principal centre de referència del Departament de Salut de Castelló i la presidenta de la Diputació ha agraït “la sensibilitat” del Govern de la Comunitat “perquè Castelló torne a recuperar eixa sanitat que els castellonencs mereixen per damunt de tot”.

La màxima representant de la institució provincial també ha posat en valor els importants passos que s'estan donant per part del Consell per agilitzar els tràmits i intentar reduir els terminis perquè el nou espai sanitari comence a prendre forma. “Esta aposta clara per la nostra sanitat no sols beneficiarà als 600.000 castellonencs, millorant significativament l'atenció sanitària, sinó que també representa un suport crucial per als nostres professionals sanitaris i garantix l'atracció de talent a la nostra província”, ha remarcat Marta Barrachina.

El pla funcional del nou hospital, és a dir, les necessitats assistencials de la futura infraestructura sanitària de la província de Castelló, van ser presentades pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez, el passat 30 d'abril. Este pla contempla doblegar l'àrea quirúrgica, amb 31 quiròfans enfront dels 15 actuals, disposar de més del triple de sales d'intervencionisme, amb un total de 26 enfront de les 8 en funcionament, i elevar a 765 el nombre d'habitacions individuals (261 més que les actuals). Així mateix, el nou Hospital General de Castelló multiplicarà per dos els boxs d'UCI, arribant a 58 llits enfront de les 26 disponibles ara, inclourà un centre específic per a lesions de Neurotraumatología juntament amb la unitat de Rehabilitació, i comptarà amb noves àrees d'acolliment quirúrgic i de tècniques, així com una àrea específica de salut de la dona.

“L'impuls del nou Hospital General de Castelló és l'exemple real i efectiu del compromís del Consell per millorar la qualitat assistencial de la sanitat pública de la nostra província”, ha subratllat la presidenta de la Diputació.

D'altra banda, en este camí per millorar i reforçar l'assistència sanitària a la província de Castelló, el president de la Generalitat ha anunciat que el nou centre de salut Sequiol estarà a ple rendiment en la pròxima temporada d'hivern; “este centre de salut és una altra de les realitats que els castellonencs ja poden veure”, ha incidit la dirigent provincial.

Els passos donats en el nou Hospital General i la pròxima obertura del centre de salut Sequiol formen part dels dos compromisos del Consell amb la província de Castelló “i en eixe camí continuarem treballant de manera conjunta amb el Govern de Carlos Mazón”, ha afirmat Marta Barrachina qui ha afegit que “la sanitat està en el centre del nostre programa de Govern i continuarem reivindicant davant de qualsevol institució perquè arriben les inversions requerides i, així, deixar de ser pacients de segona”.

Destacats