Marta Barrachina garantix la depuració d'aigües a l'interior de la província amb la inversió d'11 milions d'euros en 15 depuradores

La presidenta visita les obres de l'estació depuradora Benlloc-Vilanova d'Alcolea, la qual forma part de les 15 actuacions a executar i que estaran concloses abans de l'1 de gener del 2026

Guardar

Visita de la presidenta Marta Barrachina a les obres de la depuradora Benlloch-Vilanova d'Alcolea
Visita de la presidenta Marta Barrachina a les obres de la depuradora Benlloch-Vilanova d'Alcolea

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, garantix la depuració d'aigües a l'interior de la província amb la inversió d'11 milions d'euros en 15 depuradores.


La dirigent provincial ha visitat en el matí d'este divendres les obres de l'estació depuradora Benlloc-Vilanova d'Alcolea, la qual forma part d'eixes 15 actuacions que estaran concloses abans de l'1 de gener de 2026 i que, com ha expressat Marta Barrachina, és un servei fonamental per als municipis i “som la Diputació Provincial la que hem d'arribar on els altres no arriben, la que hem d'ajudar els més xicotets a garantir els seus recursos hídrics, perquè viure a l'interior mai pot ser una barrera, sinó una oportunitat”.

“Des de la Diputació de Castelló treballem perquè els veïns i les veïnes dels 135 municipis de la nostra província tinguen les necessitats primordials cobertes i una d'elles és, sens dubte, garantir els recursos hídrics”, ha remarcat la màxima representant de la institució provincial.

En eixe sentit, Marta Barrachina ha posat l'accent que l'aigua és una matèria molt lligada a la Diputació Provincial, “perquè no sols és una competència pròpia, sinó que és un gran repte que tenim per davant com a administració”. Sobre aquest tema, pel fet que des del Govern Provincial “som plenament conscients que el camí a seguir és la inversió en infraestructures hídriques ja siguen d'aigua potable o de sanejament i depuració”, des de la Diputació de Castelló continuen amb el seu full de ruta marcat per a millorar la depuració d'aigües en el conjunt de la província. Per a això, les 15 actuacions a executar abans de l'1 de gener de 2026 compten amb un pressupost de quasi milions d'euros, entre la Diputació i la EPSAR. “El cicle integral de l'aigua està sent un dels eixos de govern d'esta institució i ho estem demostrant amb fets, perquè cada recurs suma i cada gota compta”, ha incidit Marta Barrachina.

Quant a les obres a executar en l'estació depuradora Benlloc-Vilanova d'Alcolea, la presidenta de la Diputació, al costat del vicepresident i responsable de l'àrea d'Infraestructures, Héctor Folgado, i el diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Iván Sánchez, ha comprovat de primera mà els treballs a realitzar que tenen un termini d'execució de 7 mesos. Durant eixe temps es treballarà en la reforma i ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals urbanes que se situa en el terme municipal de Benlloch, en l'emplaçament de les actuals instal·lacions de depuració ja en explotació.

La EDAR de Benlloc ocupa una parcel·la de 5.200 m² amb un tractament dissenyat per a un cabal de 334 m³/dia. Amb la reforma i ampliació, la nova EDAR tractarà un cabal diari de 575 m³.

A més de l'actuació ja en execució en esta estació depuradora, les obres de protecció en la depuradora de Cabanes i les obres en l'estació depuradora d'Alcudia de Veo també estan en execució.

D'altra banda, en estat d'adjudicació es troben un total de tres actuacions i que són el bombeig de Vilanova d'Alcolea a la EDAR de Benlloc; l'estació depuradora de Vallibona; i les obres per a construir una estació de bombeig que permeta tractar les aigües residuals d'Higueras a la localitat veïna de Pavías.

La resta d'actuacions, un total de nou, estan en procés de licitació, i corresponen a l'estació depuradora a Torralba del Pinar; l'estació depuradora de Villamalur; l'estació de bombeig per a tractar les aigües residuals de Palanques a la EDAR de Sorita, l'estació de bombeig per a tractar les aigües residuals d'Olocau del Rey a la Mata; l'estació de bombeig per a tractar les aigües residuals de Todolella a Forcall; l'estació de bombeig per a tractar les aigües residuals de Villores a Forcall; l'estació depuradora a Sacañet; l'ampliació de la depuradora de Santa Magdalena i, finalment, l'ampliació de la depuradora de Cinctorres.

Com ha afegit la presidenta de la Diputació, amb esta sèrie d'actuacions “són quinze els municipis de l'interior de la nostra província els que es veuran beneficiats, on gràcies a estes infraestructures reforcem el benestar i el dia a dia dels seus veïns, raó de ser d'esta institució”.

Destacats