Martí demana suport al PP en l'aprovació dels pressupostos provincials de 2022

Martí demana suport al PP en l'aprovació dels pressupostos provincials de 2022
02/11/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, i el portaveu del Grup Socialista, Santi Pérez, han mantingut una reunió de treball amb els portaveus del Grup Popular, Vicent Sales i Mari Ángeles Pallarés, que s’emmarca dins de la ronda de contactes amb tots els partits representats en la institució, de cara a l’elaboració als pressupostos de 2022. Martí ha convidat als representants del Partit Popular a participar en la confecció d’uns comptes públics que «seran expansives» i tindran l’objectiu d’«enfortir la senda de la recuperació econòmica per la qual ha entrat la província de Castelló després de l’èxit del procés de vacunació contra la Covid-19 emprés per la Generalitat Valenciana».

El president ha traslladat als seus interlocutors la intenció d‘impulsar «un gran programa d’inversions de caràcter biennal» que «es correspon amb l’aposta de l’equip de govern progressista de l’actual Diputació de Castelló per l’autonomia municipal». En aquest sentit, ha assenyalat que «en coherència amb la nostra defensa de la majoria d’edat dels ajuntaments, volem que les alcaldesses i els alcaldes puguen disposar de fons suficients per a impulsar les inversions que consideren oportunes a dos anys vista sense la pressió d’haver d’executar-les en un únic exercici».

Martí també ha comunicat que pretén crear un altre fons incondicionat per a despeses corrents que se sumarà al Fons de Cooperació Municipal que impulsa la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, ha recordat que en el present exercici de 2021 els ajuntaments de la província s’han repartit 16,8 milions gràcies a l’aportació de 5,6 milions per part de la Generalitat Valenciana i 11,2 milions d’euros transferits per la Diputació de Castelló.

«El nostre objectiu», assegura el president, «és que els ajuntaments puguen disposar del major nombre de recursos reduint la tramitació administrativa tot el que siga possible perquè les ciutadanes i els ciutadans de la província es beneficien de manera més ràpida dels efectes de les polítiques municipals». En aquesta mateixa línia, el president ha mostrat la seua intenció d’incrementar l’ajuda tècnica que es presta als ajuntaments.

Els pressupostos de la Diputació de 2022 continuaran contemplant partides de suport als sectors econòmics que ajuden a consolidar recuperació econòmica i la potenciació de l’àrea de Benestar Social «perquè ningú quede arrere».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari