Mazón anuncia l'inici de la licitació per a redactar el projecte del nou Hospital General de Castelló

Així ho ha explicat durant la seua visita al nou Centre de Salut "Sequiol" de Castelló que entrarà en funcionament el pròxim hivern

Guardar

Carlos Mazón durant la seua visita al nou Centre de Salut "Sequiol" de Castelló
Carlos Mazón durant la seua visita al nou Centre de Salut "Sequiol" de Castelló

La Conselleria de Sanitat publicarà el pròxim 1 de juliol en la plataforma de contractació de l'Estat l'anunci previ per a la licitació del servei d'arquitectura i enginyeria per equip facultatiu per a la redacció dels projectes i l'adreça de les obres del nou Hospital General Universitari de Castelló. Així ho ha anunciat el president, Carlos Mazón, qui ha assegurat que el Consell complix amb el seu "compromís amb la sanitat pública de Castelló amb l'inici dels procediments per a l'engegada del nou Hospital General Universitari".

El contracte ascendirà a un total de 13,5 milions d'euros i donarà pas a un nou hospital que duplicarà l'àrea quirúrgica, passant a tindre 31 quiròfans enfront dels 15 actuals; disposarà de més del triple de sales d'intervencionisme, amb un total de 26 en comparació a les 8 en funcionament i elevarà a 765 el nombre d'habitacions individuals, 261 més.

A més, multiplicarà per dos els boxes d'UCI, arribant a 58 llits enfront de les 26 disponibles; inclourà un centre específic per a lesions de Neurotraumatología juntament amb la unitat de Rehabilitació i comptarà amb noves àrees d'acolliment quirúrgic i de tècniques així com un àrea específica de salut de la dona.

"Lluny de maquetes, anuncis i fum, hem posat en marxa el Pla Director, el Pla Funcional i hem adquirit els terrenys necessaris perquè l'Hospital siga una realitat engegada en temps rècord", ha declarat Mazón durant la seua visita a les obres del Centre de Salut "Sequiol" de Castelló. Al mateix temps, ha assegurat que "queden tres pastilles de sòl l'expropiació urgent del qual" ja s'està engegant de forma paral·lela "amb la licitació del servei d'arquitectura i enginyeria".

Nou Centre de Salut "Sequiol"

El president de la Generalitat ha visitat el nou Centre de Salut Sequiol acompanyat pel conseller de Sanitat, Marcià Gómez; l'alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Esta nova instal·lació sanitària substituïx al consultori auxiliar Constitució i triplica la seua superfície assistencial que passa a ser de 900 metres quadrats.

Amb una inversió total de 2.305.333 euros, es convertirà en el decimosegundo ambulatori de Castelló i donarà assistència a entre 8.000 i 10.000 persones. La recepció de l'obra va tindre lloc el 8 de maig de 2024 i ara s'està dotant al centre de l'equipament necessari.

Referent a això, el cap del Consell ha destacat que Sequiol és "un centre modern, de primeríssima qualitat i que per a este hivern estarà a ple rendiment". Així, ha assegurat que "les urgències sanitàries de Castelló segueixen sent prioritàries per a este Consell".

Mazón ha manifestat que "l'obertura d'este espai sanitari era una prioritat absoluta per a descongestionar el de Palleter, i poder millorar la qualitat assistencial de tots els veïns i veïnes de la zona".

El nou centre compta amb les àrees de recepció, medicina de família, pediatria extraccions i tractaments, àrea d'admissió i administració i consulta de treball social. En total compta amb una plantilla de 17 professionals.

A més, la Conselleria de Sanitat ha adjudicat per import de 150.143,60 € l'adquisició del mobiliari per al nou centre de salut. Mazón ha destacat que la Conselleria "va haver de licitar l'adquisició del mobiliari perquè l'anterior Consell no va contemplar l'equipament", la qual cosa ha retardat l'obertura del centre.

Destacats