El Patronat Provincial de Turisme aprova la concessió de subvencions per a la promoció turística

El Govern Provincial invertix 400.000 euros perquè els pobles contracten informadors turístics

Guardar

Membres de la comissió del Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló
Membres de la comissió del Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló

El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions per a la promoció turística i que ascendixen a més d'1 milió d'euros.

La Comissió Permanent del Patronat de Turisme, presidida pel vicepresident de la institució provincial i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha aprovat per unanimitat fins a sis concessions de subvencions destinades a “reforçar la promoció i la desestacionalització del turisme en el conjunt de la província”, ha explicat Andrés Martínez, qui ha insistit dient que “el turisme és una peça fonamental i activitat econòmica vital per a la nostra província”.

En primer lloc, la Comissió Permanent ha aprovat la concessió de subvencions per a la contractació d'informadors turístics. El Govern Provincial, dins del seu full de ruta marcat a l'hora de fer el turisme un pilar fonamental del teixit econòmic i laboral de la província, destinarà enguany un total de 400.000 euros perquè els 83 ajuntaments que així ho han sol·licitat, puguen contractar informadors turístics.

El vicepresident de la Diputació de Castelló ha posat en valor estes subvencions perquè “els municipis de Castelló puguen oferir atenció directa al turista en destí” i ha enaltit “el bon acolliment que ha tingut esta convocatòria per part dels ajuntaments”.

En este sentit, Andrés Martínez ha subratllat que “gràcies a esta línia d'ajudes, afavorim que els ajuntaments contracten informadors turístics, els quals es convertixen en el millor recurs del poble per a incentivar el turisme i el seu impacte sobre el teixit econòmic i laboral del municipi”. Així mateix, ha destacat la “important labor que fan estos informadors turístics atenent a tot aquell turista que s'acosta a conéixer cada racó del poble i de la província, explicant amb detall, els punts d'interés”.

Quant a les subvencions destinades a la producció de material promocional en línia i off-line, l'aportació econòmica és de 80.000 euros. “Estes subvencions es destinaran a la realització d'accions de promoció turística tant en format en línia com off-line en municipis no turístics, tot això encaminat a augmentar la visibilitat de la destinació turística municipal i l'atracció del turisme”, ha explicat Andrés Martínez, qui ha anunciat que “enguany es beneficiaran d'estes ajudes un total de 57 municipis”.

Pel que fa a la concessió de subvencions per a a l'organització d'esdeveniments gastronòmics, el Patronat Provincial de Turisme ha destinat una partida econòmica de 90.000 euros. El vicepresident ha enaltit el treball del Patronat perquè “tots aquells ajuntaments que organitzen esdeveniments que té l'objectiu de promocionar l'oferta gastronòmica a la província puguen beneficiar-se d'estes ajudes, i no sols aquells que ho fan baix la marca Castelló Ruta de Sabor”.

D'esta manera, el vicepresident ha mostrat amb fermesa que el turisme gastronòmic és cada vegada més determinant. “Cada vegada són més les persones que opten per una experiència de turisme diferenciada on la clau per a programar el recorregut és conéixer i degustar plats típics i productes de quilòmetre zero. I, amb esta mena d'esdeveniments, que des de la Diputació secundem, no sols posem a la disposició del turista una experiència culinària única, sinó que potenciem l'oferta gastronòmica i ajudem els pobles a enfortir els seus productes”, ha manifestat Andrés Martínez.

Ajudes a entitats supramunicipals

La Comissió Permanent del Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló també ha aprovat la concessió de subvencions a mancomunitats per a la creació i difusió d'actuacions o recursos turístics susceptibles de ser consumits pel turista durant la seua estada de vacacions a la província de Castelló.

Unes ajudes que compten amb un pressupost de 250.000 euros i de les quals es beneficiaran la mancomunitat comarcal dels Ports, la mancomunitat intermunicipal Alt Palància, la mancomunitat l'Alcalatén – Alt Millars i, finalment, la mancomunitat Espadà Millars.

Així mateix, s'ha aprovat la concessió de subvencions per a associacions intermunicipals, així com a consorcis amb l'objectiu d'enfortir el producte turístic.

“Des del Patronat de Turisme de la Diputació busquem impulsar la província com a destinació turística d'excel·lència i amb estes ajudes, que hui aprovem, fem un pas important per a posicionar el nostre territori en el mapa turístic nacional i internacional”, ha destacat Andrés Martínez.

D'esta manera, el vicepresident de la institució ha manifestat que “és molt important treballar de la mà el sector públic i privat per a avançar junts i fer una província millor”. Pel que ha insistit que “es tracta de promocionar, fomentar i impulsar programes, activitats i esdeveniments de caràcter supramunicipal a la província, i omplir de vida i turisme els 135 municipis”.

Destacats