Puerta: "Les promeses fiscals del PP no se les creu ningú"

Puerta: "Les promeses fiscals del PP no se les creu ningú"
12/04/2022 -

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, lamenta la “hipocresia política” del Grup Popular, que “ha presentat una proposta de baixada d’impostos inviable i que ningú es creu”. “Quan governava el PP i Begoña Carrasco estava en el govern municipal, el que va fer el seu partit, malgrat la situació de crisi econòmica, va ser pujar els tributs al màxim i ara té la descaradura de demanar una reducció general de taxes i impostos. És una gran mentida a la ciutadania”, afirma.

Puerta recorda que el coeficient de l’IBI en l’etapa del PP estava situat en el 0,87% i que, a més, els populars van aprovar una revisió cadastral a l’alça, “un vertader catastrazo”. “A partir de 2015, el Govern d’Amparo Marco ha baixat el tipus de l’IBI al 0,69% i ha impulsat tres revisions dels valors cadastrals, que han permés reduir per primera vegada el rebut de la contribució a una gran majoria de famílies castellonenques”, ha destacat.

A més, hem baixat al 3% l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), “un impost que el PP va elevar fins al 4% i que va mantindre invariable des de l’any 2000 a 2014, fins i tot durant els pitjors anys de crisi econòmica que va afectar greument el teixit empresarial local”. Puerta ha recalcat que ha sigut l’actual govern municipal el que ha abaixat aquest impost fins a tres ocasions situant-lo en l’actual 3%. “Aquest govern aposta per les polítiques de suport a l’activitat empresarial de Castelló i un bon exemple d’això és aquesta baixada consecutiva de l’ICIO, que és una mesura d’impuls a la construcció i a la rehabilitació, incidint directament en la creació d’ocupació i sosteniment del teixit empresarial local, compost en la seua majoria per petites empreses”, ha manifestat la portaveu socialista.

A més, durant la pandèmia es van eliminar, entre altres, les taxes per ocupació de via pública en hostaleria i s’han suspés les taxes d’obertura d’establiments per als autònoms i les empreses. “Mesures fiscals per a ajudar a famílies, persones autònomes i pimes en els pitjors moments de la pandèmia”, ha indicat Puerta.

La portaveu socialista indica que “el PP va tindre oportunitat de plantejar esmenes al pressupost municipal per a reduir els impostos que ara prometen, però no ho va fer”. “El que fan és un brindis al sol, saben que les seues propostes són inviables, perquè per a això haurien d’acomiadar a centenars de treballadors municipals, eliminar les inversions que generen ocupació o acabar amb les ajudes socials a les persones més vulnerables, les que més pateixen en situació de crisi”, apunta.

​ De manera paral·lela a l’ajust de la fiscalitat, el Govern progressista ha continuat amb la reducció del deute municipal i ha posat fi al pla d’ajust imposat en 2012 pel Ministeri d’Hisenda que obligava a, de manera trimestral, rendir comptes davant el Govern central. Una eixida del pla d’ajust aconseguida l’any passat, després d’haver reduït el deute del 89% al 15% des de 2012. “Els governs del PP van deixar un llast financer que els governs progressistes d’Amparo Marco han retallat i l’Ajuntament ara està totalment sanejat”, ha conclòs Puerta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari