Puig presenta el Bo Turístic "Viatgem" i corredors turístics segurs amb països europeus

El programa començarà el 20 d’octubre i es prolongarà fins al 31 de desembre de 2021

Guardar

WhatsApp Image 2020-10-17 at 13.06.09-2
WhatsApp Image 2020-10-17 at 13.06.09-2
La Ciutat de les Arts i les Ciències ha acollit aquest matí l'acte de presentació del Bo Turístic "Viatgem", una iniciativa de la Generalitat Valenciana al costat de l'entitat governamental GVA Turisme que permetrà als residents en la Comunitat Valenciana obtenir descomptes de fins al 70% en viatges i experiències turístiques en destinacions del territori valencià. A l'acte han assistit entre altres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, així com el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a més de diferents responsables d'agències de viatges, càmpings, i diferents sectors del turisme del territori valencià. Puig, a més, ha anunciat que, després d'una llarga i profitosa reunió ahir amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, s'ha arribat a un acord "per a impulsar la posada en marxa de corredors turístics segurs entre la Comunitat Valenciana i els principals països europeus".

'Un mínim de dues nits amb un 70% de descompte de fins a 600 euros'

La sol·licitud d'aquest bo començarà dimarts que ve 20 d'octubre i es prolongarà fins al 31 de desembre de 2021. A tres dies de l'inici de la campanya de recuperació del sector turístic valencià, Colomer ha anunciat que "la dotació és de 14,3 milions d'euros", dels quals, 4,3 milions correspondran a l'exercici 2020, i la resta a les dues etapes en què s'ampliarà el programa en 2021, de l'1 de gener de 2021 i conclou el 24 de març i del 13 d'octubre al 31 de desembre de 2021. D'aquesta manera, s'ha ampliat el programa del bo fins a finals de l'any que ve, un trimestre més del que es preveu inicialment per a acompanyar a un sector fonamental per a l'economia valenciana, ja que suposa el 14% del PIB i el 15% de l'ocupació. El Bo Viatge de la Comunitat Valenciana exigirà una reserva amb estada mínima de dues nits en alguns dels establiments adherits a aquest programa de reactivació del turisme autonòmic, on els descomptes podran arribar al 70% en les reserves, és a dir, fins a 600 euros.El procediment comença amb la signatura digital, que encara que el ciutadà no la tingui, se li donarà d'alta en la mateixa agència de viatge al qual li seguirà un màxim de set dies on el client podrà pensar el destí, les nits de reserva en estada, les activitats que inclourà o com gestionarà el mateix bo. Les activitats que es poden incloure en aquest descompte de "Viatgem CV" són diverses i poden anar des d'entrades o visites a museus, a l'Oceanogràfic fins a activitats esportives, jornades gastronòmiques, activitats culturals i absolutament tot el que tinga a veure amb el sector turístic. No obstant això, seran les agències les que avancen els diners i la Generalitat, amb un "procés ràpid", transferiran aquesta quantitat a la mateixa agència.

'Viatjar no és un luxe sinó un dret'

Respecte a la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana, Puig ha indicat que "ens trobem amb un índex de contagis més favorable que en altres territoris espanyols", i per això, el president ha demanat "un marc europeu de seguretat sanitària i de mobilitat garantida". D'aquesta manera, Puig ha anunciat que ahir va tenir una "llarga conversa" amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto, en la qual "a partir del dilluns es posarà en funcionament l'espai de cooperació perquè el més aviat possible tinguem aquests corredors sanitaris segurs". Així, Puig ha afegit que el fet de viatjar "no és un luxe, sinó un dret de tots els ciutadans". No obstant això, el president de la Generalitat s'ha mostrat preocupat per la situació sanitària, la qual cosa li fa "no abaixar la guàrdia", però també ha recalcat que "viatjant no és com la gent es contagia més, és en les reunions socials i d'amics on la gent es confia i sorgeixen els brots".Al capdavant de l'entitat de la Generalitat de Turisme està Francesc Colomer, qui ocupa el càrrec de secretari autonòmic de Turisme, qui ha estat l'encarregat d'obrir l'acte de presentació i qui ha comentat que des de l'inici de la pandèmia, des de la seua posició, "s'ha fet tot per preservar les empreses del sector turístic coste el que coste", al que ha prosseguit amb un missatge de suport a aquest sector, al qual li ha encarregat "donar un missatge d'esperança, honestedat, sinceritat, seguretat i confiança".

'És una mesura millorable però és gairebé impossible acontentar a tots'

L'Associació Valenciana d'Agències de viatges de la Comunitat Valenciana ha rebut el Bo Turístic de molt bona gana", ja que "és una aportació que era necessària". No obstant això, Miguel Jiménez, el president de la mateixa associació ha indicat que "és millorable però acontentar a tots és gairebé impossible, al que ha prosseguit que valorant les mesures turístiques, semblants al Viatgem cv, d'altres comunitats autònomes espanyoles "aquest és el millor".De la mateixa manera, Pepe Fresquet, president de l'Associació Valenciana de Càmpings, ha comentat que el sector al qual representa ha rebut "molt favorablement" aquesta iniciativa, ja que "des del principi l'hem secundat", ja que "estem en una situació difícil en la qual els càmpings en particular i el sector turístic en general, necessiten aquestes campanyes de promoció i suport".
Destacats