Un brot d'origen social genera almenys 40 positius de Covid-19 a Benicàssim

L’Ajuntament de la localitat apel·la a la “responsabilitat” i a l'”estricte compliment de les recomanacions i normativa sanitària”

Un brot d'origen social genera almenys 40 positius de Covid-19 a Benicàssim
01/07/2021 -

Un brot de coronavirus de caràcter social ha donat com a resultat almenys uns 40 positius nous a Benicàssim (Castelló). L’Ajuntament de la localitat ha apel·lat a la “responsabilitat i a l’estricte compliment de les recomanacions i normativa sanitària quant respecte a l’ús de màscara, el distanciament social i, sobretot, a no relaxar les mesures preventives.

Segons ha explicat el consistori, aquest brot està afectant persones que encara no han rebut la vacuna, “per la qual cosa són especialment els joves els que han d’extremar la precaució si no es vol fer passos arrere en la lluita contra la Covid-19”.

De fet, el centre de salut de Benicàssim ha viscut aquest matí unes llargues cues per a realitzar les proves PCR a possibles contactes d’algunes de les persones que han donat positiu.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha informat que reforçarà les labors de vigilància i control del compliment de les mesures establides per les autoritats competents, tant en establiments com en via pública, i insistir que és responsabilitat de tots combatre aquesta situació.

El Col·legi de Metges recorda que “encara no hem derrotat la pandèmia”

Davant les dades dels 40 nous positius a Benicàssim que va confirmar ahir Sanitat, el Col·legi de Metges de Castelló (Comcas) ha recordat que el fet que es flexibilitze l’ús de la màscara i que s’avance en la vacunació de la població no vol dir que hem superat la Covid-19, “alguna cosa que ens mostren els números amb una taxa d’incidència de 20,69 per cada 100.000 habitants”.

“Des del Comcas recordem que la flexibilització d’algunes mesures no ha de donar peu al fet que els ciutadans ens relaxem. Les màscares cal portar-les en tot moment i tan sols podrem llevar-nos-les en els moments que fixa la normativa aprovada pel Consell de Ministres i que és en molt comptades ocasions. Per això, insistim, la màscara cal continuar portant-la, hem de portar-la sempre damunt”, han expressat en un comunicat.

El president del Col·legi de Metges de Castelló, José María Breva, ha recordat que “estem davant un moment crucial, després de més d’un any de combat de la Covid-19. Un any en què hem realitzat un exercici de resiliència, renunciant a moltes de les coses que féiem abans que irrompera aquesta pandèmia. Per això, és molt important que no ens relaxem ara, ja que encara que la millora registrada ha propiciat la flexibilització de les mesures, el virus és ací. Per això, no podem abaixar la guàrdia davant el virus”.

Així mateix, recorda que l’increment de casos de contagi entre joves, en la seua majoria asimptomàtics, segons les dades que aporten des de la Conselleria de Sanitat, augmenten el treball dels professionals sanitaris, especialment dels d’Atenció Primària, la qual cosa suposa una sobrecàrrega de treball dels centres de salut que ja tenen entre les funcions afegides al treball quotidià el seguiment dels pacients Covid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari