El Consorci de Bombers de la Diputació activa un dispositiu contra incendis de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris

El president de la Diputació, José Martí, anima a extremar totes les precaucions, després de dos estius amb molt pocs incendis

El Consorci de Bombers de la Diputació activa un dispositiu contra incendis de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris
26/06/2021 -

La Diputació de Castelló, a través del Consorci Provincial de Bombers, ha activat un dispositiu d’estiu contra incendis que es compon de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris, per a fer front a qualsevol emergència que puga produir-se. Es tracta d’una programació de recursos humans i materials en la qual estan implicats els quatre parcs de bombers professionals de la província, els cinc parcs de bombers voluntaris, 18 unitats de bombers forestals de la Generalitat assignades al Consorci Provincial, una unitat de maquinària i logística i una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la mateixa Diputació Provincial, amb funcions preventives i de suport.

Són dades que, en opinió del president, José Martí, ens conviden a estar alerta perquè “no hem d’oblidar que el clima mediterrani es caracteritza per l’aparició de vents de ponent que poden originar situacions d’emergència amb una celeritat inusitada”. En crisi d’aquest tipus es requereix que els equips d’emergència presten una major atenció a cura de zones d’habitatges disseminats o urbanitzacions en enclavaments forestals, creant i mantenint netes àrees de vegetació i franges perimetrals entorn de les edificacions.” En cas d’incendi, afegeix, “és molt important el seguiment al peu de la lletra de les indicacions dels serveis d’emergència””.

Martí ha manifestat que “hem d’estar alerta per a evitar qualsevol tipus de problema perquè encara que hem viscut una primavera bastant plujosa i arribem en unes condicions d’humitat en la vegetació positives, el clima mediterrani es caracteritza per l’aparició d’episodis de vents de ponent que poden fer que les condicions en les muntanyes varien ràpidament”.

El president ha recordat que els dos últims estius han resultat molt positius des del punt de vista dels incendis”, a diferència del que va ocórrer en exercicis com el de 2017, raó per la qual anima a “extremar l’alerta perquè qualsevol descuit pot resulta letal”.

Els cinc mitjans aeris del dispositiu són tres avions Air Tractor i dos helicòpters dotats d’unitat helitransportada de bombers forestals. A aquests mitjans cal el seu sumar les 18 unitats de bombers de la Generalitat assignades al Consorci, la Unitat de Maquinària Logística i la Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de la Diputació, amb funcions preventives i de suport logístic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari