La Diputació de Castelló reclama a la Generalitat habitacions individuals per a l'Hospital General

S’ha presentat una declaració institucional per a millorar l’assistència en aquest departament de Salut

La Diputació de Castelló reclama a la Generalitat habitacions individuals per a l'Hospital General
20/11/2022 -

La Diputació de Castelló ha presentat una declaració institucional amb l’objectiu de reclamar a la Generalitat Valenciana que s’implanten habitacions individuals per a l’Hospital General. Una iniciativa que, sens dubte, milloraria la qualitat assistencial d’aquest departament de Salut. «És una exigència de justícia, no sols per a la ciutat de Castelló i el departament de salut, sinó per a totes les comarques, ja que és un hospital de referència», ha expressat el portaveu de Compromís en l’equip de govern, Ignasi Garcia.

I és que l’Hospital General de Castelló és el centre hospitalari de referència del Departament de Salut de Castelló. En l’actualitat, compta amb 538 llits d’hospitalització, 39 llocs d’observació d’urgències, quiròfans programats, dos quiròfans d’urgències, un Hospital de Dia, una Unitat de Curta Estada i consultes externes.

Amb aquesta declaració institucional, es pretén sol·licitar a la Conselleria de Sanitat que es plantege tant la creació d’habituacions individuals – cal recordar que ja s’ha dut a terme a l’Hospital Universitari de La Plana a Vila-real o l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe a València – com la reforma integral de l’Hospital General de Castelló.

Unes peticions que s’emmarquen en la Llei 16/2003, del 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut. Es refereix en aquest sentit a l’article 28, en el qual es recull que «els hospitals del Sistema Nacional de Salut procuraran la incorporació progressiva de les habitacions d’ús individual».

Per part seua, el portaveu socialista en l’equip de govern, Santi Pérez, ha expressat que «la millora de les instal·lacions sanitàries i de l’assistència als pacients ha de ser un objectiu absolutament prioritari per a les administracions públiques. Per això, creiem que ara és el moment de tindre en compte la implantació d’habitacions individuals en futurs projectes d’ampliació i reforma del centre hospitalari».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari