La Generalitat injectarà 100 milions d'euros en el sector ceràmic

L’objectiu és mitigar els efectes de la guerra d’Ucraïna en el sector

La Generalitat injectarà 100 milions d'euros en el sector ceràmic
01/11/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, aquest matí, en el municipi de Morella que els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 inclouran més de 100 milions d’euros per al sector ceràmic. Aquesta partida, inclosa en els pressupostos, té com a objectiu mitigar els efectes que la guerra d’Ucraïna ha ocasionat en un dels sectors econòmics més potents de la província de Castelló.

D’aquesta manera, 50 milions d’euros seran ajudes directes, que arribaran amb la creació del fons valencià de resiliència; mentre que els altres 50 milions es destinaran a préstecs per al sector ceràmic. Una injecció econòmica que es recull en els pressupostos de l’Institut Valencià de Finances.

El cap del Consell ha assenyalat, així, que des de la Generalitat es continuarà instant el Govern d’Espanya perquè faça costat a un sector que no només és clau per a l’economia valenciana, sinó també per a l’economia espanyola.

Es tracta d’una aposta econòmica que segueix la línia anunciada per Puig fa unes setmanes d’alinear-se amb el clúster de la ceràmica de Castelló. Així, el president de la Generalitat mostrava la seua intenció d’aconseguir recaptar el suport de totes les institucions, tant de la Unió Europea com del Govern d’Espanya, per a aconseguir “respostes excepcionals” a la situació que travessa el sector a conseqüència de la guerra a Ucraïna i els seus efectes en el mercat energètic.

En aquest sentit, ha manifestat el seu propòsit de “continuar intensificant el treball amb la Unió Europea” per a visibilitzar aquesta situació, així com amb el Govern d’Espanya, per a això ha avançat que mantindrà pròximes reunions amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, i altres membres de l’executiu nacional.

A més, ha anunciat una pròxima trobada amb el ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, amb la finalitat de traslladar-li els efectes negatius que l’incompliment per part d’Algèria de l’acord comercial amb la Unió Europea està tenint sobre l’economia valenciana i el sector de la ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari