Perseids 2022: on veure la pluja d'estreles d'agost a Castelló

La pluja d’estreles dels Perseids torna com cada any per a oferir un espectacle astronòmic únic

Lluvia de Perseidas. Imagen de Muichal Mancewicz

Perseids 2022: on veure la pluja d'estreles d'agost a Castelló
11/08/2022 -

La pluja d’estreles dels Perseids, conegudes popularment com a “Llàgrimes de Sant Llorenç”, tornen com cada any per a fer un espectacle natural astronòmic en el cel de Castelló. Aquesta pluja d’estreles és un procés que ocorre quan les partícules de pols de l’estela del cometa Swift-Tuttle es troben amb l’atmosfera terrestre, que acaba per desintegrar-les amb centellejos que il·luminen el cel.

Si vols veure la pluja d’estreles d’agost a Castelló, és recomanable abandonar la ciutat i els nuclis de població, ja que són zones amb una major contaminació lumínica, llum dels fanals i immobiliari públic, que impedeixen la plena visualització del cel nocturn. A més, també és necessari comprovar l’estat del cel per a comprovar que no hi hagen núvols que impedisquen el gaudi d’aquest meravellós fenomen espacial.

Segons els experts, es podran albirar un total de 100 estreles fugaces per hora en llocs fora de les ciutats i amb una gran foscor i cels buidats. No obstant això, tenint en compte la lluentor de la lluna, que s’espera que estiga en la seua màxima fase per a aquesta època, el nombre real de Perseids visibles pot arribar a reduir-se a unes 50 estreles fugaces per hora.

Enguany, la pluja de Perseids es mantindrà en el nostre cel fins al 24 d’agost. No obstant això, els millors dies de visibilitat de les estreles serà des de la nit de l’11 d’agost fins a la matinada del 13 d’agost. Els experts asseguren que el millor dia per a gaudir de l’espectacle serà la matinada del 12 al 13 d’agost, entre les 04.00 i les 05.00 hores.

El registre més antic que es té de l’activitat de les Perseids és de l’any 36 dC, dels annals històrics xinesos on se cita un pic de meteors en aqueixes dates. Però no va ser fins a 1835 quan l’astrònom belga Adolphe Quetelet mostra que es produeix una pluja de meteors, de manera cíclica a l’agost, amb el seu radiant en Perseo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari