Almassora s'adhereix a l'Agència de Protecció del Territori per a sancionar infraccions urbanístiques

Vetlarà per la protecció del sòl no urbanitzable enfront de les construccions il·legals

Almassora s'adhereix a l'Agència de Protecció del Territori per a sancionar infraccions urbanístiques
18/07/2021 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora s’ha adherit aquesta setmana a l’Agència de Protecció del Territori de la Generalitat Valenciana per a cedir les competències d’inspecció, supervisió, sanció i restabliment de la legalitat urbanística en els supòsits d’infraccions urbanístiques greus o molt greus comeses sobre el seu territori, ja siga en sòl no urbanitzable comú o protegit.

Després de l’aprovació per part del ple, la corporació municipal d’Almassora accepta entre els seus compromisos: designar a un responsable polític encarregat de la correcta remissió de la documentació municipal requerida per l’Agència, comunicar a aquesta tota infracció urbanística susceptible de qualificar-se com a greu o molt greu en sòl no urbanitzable del seu municipi, remetre a l’Agència una acta de denúncia i inspecció signada per un inspector urbanístic o policia local, remetre un informe tècnic i qualsevol altre relacionat amb els procediments sancionadors i de restauració de la legalitat urbanística.

Aquesta agència servirà com a instrument per a vetlar de manera eficaç “per la utilització racional i legal del sòl” amb l’objectiu de “posar fi al descontrol de les construccions en sòl no urbanitzable que s’ha produït en la Comunitat Valenciana al llarg de molts anys”, segons figura en la carta d’invitació a participar en el projecte remesa per la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inmaculada Orozo, a l’Ajuntament d’Almassora.

Tal com informa, el sòl no urbanitzables és aquell que es preserva de transformacions. “Una implantació ordenada i ajustada a la llei és imprescindible per a mantenir els seus valors i assegurar el manteniment dels serveis ambientals i territorials bàsics que ens proporciona”, assenyala el document. L’ocupació poc racional, per contra, agreuja els riscos naturals, hipoteca la projecció d’infraestructures necessàries i afecta directament a la lluita contra el canvi climàtic.

Tal com ha recordat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, l’Agència té mitjans propis i autonòmica de gestió per a l’exercici de les competències autonòmiques en matèria de protecció del sòl i estarà en ple funcionament abans que acabe l’any perquè municipis com Almassora deleguen les seues competències i vetlen per la conservació del seu territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari