Alerta taronja a Castelló: la previsió de fortes pluges es mantindrà durant tota la jornada

Càlig, Almenara i Culla han sigut tres dels municipis de la província on més torrencialment ha plogut des d'este matí

Guardar

Una xica camina pel carrer refugiant-se de la pluja sota el paraigua
Una xica camina pel carrer refugiant-se de la pluja sota el paraigua

La Comunitat Valenciana ha començat el mes de juliol en alerta taronja per fortes precipitacions i tempestes. Així, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va activar esta mitjanit l'alerta taronja per pluges, tempestes i calamarsa en la província de Castelló, amb especial incidència en el litoral sud, on estos avisos indicaven un risc important que es mantindrà fins a les 14.59 hores d'este dilluns davant la previsió de fortes pluges.

Ha sigut a primera hora de hui dilluns 1 de juliol quan han començat els episodis de potents pluges i a partir de les 8:20 hores les precipitacions i tempestes han descarregat sobre la província castellonenca on han sigut localment torrencials. Per exemple, a Càlig s'han registrat 68,2 mil·límetres fins a les 10:10 hores; també a Almenara han sigut 58,8 les quantitats d'aigua registrades i a Culla han caigut 56, segons les dades proporcionades per l'Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET).

Talls i retards en el transport ferroviari

Una de les conseqüències més greus del temporal de pluja que està travessant la Comunitat Valenciana són les afeccions en el transport públic. Per exemple, la circulació de trens del servei de Rodalies de Catalunya (les línies R14, R15 i R16, concretament) ha sigut tallada al voltant de les 7:30 d'este dilluns durant 45 minuts entre Vinaròs i L'Ametlla de Mar a causa d'una "falta de tensió" en les vies.

Finalment, la circulació ha pogut ser restablida a les 8.15 hores; encara que alguns trens Euromed, Intercity i tots els regionals han patit retards generalitzats.

Previsió per a les pròximes hores en la ciutat de Castelló

Encara que l'Aemet preveu mantindre els avisos per risc taronja en la capital castellonenca fins a les 15 hores, la predicció meteorològica per al que queda de dilluns apunta al fet que les pluges es quedaran durant tota la jornada de manera generalitzada. Així, i segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia, es preveu que a les 14 hores es reprenguen les precipitacions a Castelló, ja que entre les 14 i les 15 hi ha un 80 % de probabilitat de registrar-se ruixats.

Esta probabilitat de pluja molt alta, del 80 %, es perllongarà durant la resta de la vesprada, ja que s'espera que ploga fins a les 20 hores. A partir d'ací, les previsions apunten a cels buidats i sense possibilitat de precipitacions fins que finalitze la jornada de hui.

Quant a les temperatures per a este dilluns, la màxima arribarà fins als 26 graus i ho farà a les 16 hores, quan el cel estiga totalment cobert i la probabilitat de plugims serà bastant alta. Serà durant la vesprada quan els valors vagen disminuint progressivament per a situar-se entre els 23 i 24 graus. Finalment, a última hora del dia es registrarà la mínima que serà de 20 graus.

De cara a la jornada de demà dimarts, l'Aemet pronostica cels molt buidats fins i tot amb sol i sense probabilitat que ploga; a més les temperatures aniran en ascens i fregaran els 27 graus durant les hores centrals de demà 2 de juliol.

Destacats