Els col·legis de Castelló més demandats per les famílies per al curs 2024-2025

Un centre de la capital castellonenca es troba també en la llista dels més sol·licitats en el procés d'admissió a nivell autonòmic

Guardar

Una classe d'un col·legi de la Comunitat Valenciana
Una classe d'un col·legi de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació va fer públiques ahir dilluns 1 de juliol les llistes provisionals d'admissió d'Infantil i Primària per al pròxim curs acadèmic 2024-2025. Un procés d'admissió que este curs no ha estat exempt de polèmica a causa de la nova llei educativa i l'aprovació del districte únic que no va obtindre el vistiplau de tots els sindicats educatius ni de la totalitat de la comunitat docent.

Malgrat això, Educació revela que el 96,44 % de l'alumnat de 3 anys que ingressarà en l'educació infantil a partir del pròxim curs acadèmic ha aconseguit plaça en el centre educatiu que havia sol·licitat en primera o en segona opció. En la província de Castelló, per exemple, esta xifra ascendix fins al 98,5 % i l'alumnat que iniciarà el primer curs d'infantil a partir de setembre ha aconseguit plaça en el centre sol·licitat durant el procés d'admissió.

En total són 28.713 els xiquets i xiquetes que començaran etapa escolar en 1r d'Infantil en el curs 24-25, als quals se sumaran els 6.639 alumnes que este curs ja han començat en aules de 2 anys i passen automàticament a les classes de 3 anys. Per províncies, a Castelló seran 2955 els xiquets i xiquetes que inicien la seua etapa en Infantil, dels quals 1174 s'incorporen directament de les aules de 2 anys.

Col·legis més sol·licitats en la província de Castelló

Amb l'entrada en vigor del districte únic, els pares i mares ampliaven el ventall de centres educatius en els quals podrien matricular als xiquets i xiquetes, ja que l'admissió deixava d'estar basada pel lloc de residència de la família i passava a ser baremada amb altres criteris. En concret, els condicionants puntuables en el procés d'admissió han sigut tindre germans en eixe mateix centre educatiu, la renda familiar (les més baixes tindrien prioritat) o realitzar algun ensenyament de dansa o ser esportista d'elit (de fet, estes dues condicions sumaven dos punts en el procés d'admissió).

En este sentit, en la província de Castelló els tres primers centres que més demandats han sigut durant el procediment es troben en la capital castellonenca i també en la ciutat de Vila-real, la segona ciutat més habitada de tota la província. Així, el primer lloc de la llista ho ocupa el CEIP Censal a Castelló de la Plana; li seguix en segon lloc la Fundació Flors de Vila-real; i el tercer i últim lloc està el centre Virgen del Carmen també amb seu a Vila-real.

A nivell autonòmic, també hi ha hagut un centre de la província castellonenca que s'ha colat en la classificació dels més sol·licitats. Es tracta del CEIP Censal, un col·legi de titularitat pública situat en la ciutat de Castelló i que se situa en el huité lloc d'una llista en la qual s'inclouen els col·legis que han rebut més sol·licituds en els tres territoris de la Comunitat Valenciana.

Al·legacions i matrícula

Després de la publicació de les llistes provisionals, les famílies podran presentar al·legacions de l'1 al 3 de juliol tant per a Infantil com a Primària. El pròxim 15 de juliol es podrà consultar les llistes definitives.

D'esta manera, les famílies hauran de realitzar la matrícula telemàtica en adminova.gva.es del 15 al 19 de juliol, mentre que qui desitge fer-ho de forma presencial ho podrà fer del 15 al 23 de juliol.

Destacats