El Consell augmenta en 900.000 euros el finançament de les ajudes al menjador escolar 2024-2025

La previsió és que més de 150.000 alumnes es beneficien d'esta ajuda el pròxim curs

Guardar

Un menjador escolar
Un menjador escolar

Les ajudes al menjador escolar incrementaran el seu pressupost de cara al pròxim curs acadèmic 2024-2025. Així ho ha anunciat el 'president' de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, qui ha detallat que el finançament d'estes subvencions s'augmentarà en 900.000 euros més i en total es destinaran 76 milions d'euros per a finançar unes ajudes que s'estima que puguen arribar a més de 150.000 alumnes i alumnes de tota la Comunitat Valenciana.

"El curs que ve augmentarem les beques menjador després de 13 anys congelades", ha destacat Mazón; al mateix temps que ha apuntat que esta mesura és "fonamental" en les polítiques socials i l'educació pública que preveu impulsar el Consell. En concret, este augment pressupostari va a possibilitar que 152.450 alumnes de centres públics i concertats reben una beca de menjador escolar de la Generalitat, dels quals el 55 % obtindrà una ajuda completa.

Així, el govern valencià incrementarà per al pròxim curs escolar en 10 cèntims diaris el preu màxim del menú, al mateix temps que també augmenten les ajudes. D'esta manera, les beques passen a ser d'un màxim de 4,35 euros per dia per a Educació Infantil, Primària i ESO; 5,54 euros per dia per a Educació Especial i 12,35 euros per dia per a Escoles Llar. Cal assenyalar que en els últims huit anys, des del curs 2016-2017, l'ajuda màxima de menjador escolar era de 4,25 euros per dia.

"Amb la posada en marxa de l'educació gratuïta de 0 a 3 anys i este increment de les beques menjador reiterem una vegada més l'aposta d'este Consell per la llibertat educativa on s'afavorix la conciliació i la coresponsabilitat en l'àmbit familiar", ha destacat el cap del Consell. "Així, —ha continuat— es va a prioritzar de manera especial en les zones rurals i en risc de despoblació amb un augment de fins al 33 % d'estes ajudes".

Menjador escolar en les zones rurals

A més de l'augment generalitzat en l'ajuda màxima de menjador, en les zones rurals o quan el servei de menjador d'un mateix centre docent es preste en diversos aularis situats en diferents localitats, la nova norma establix que es podran articular mesures compensatòries per a garantir la sostenibilitat econòmica del servei, sempre que no se supere en més d'un 30 % el mòdul de 4,35 euros establit amb caràcter general.

És a dir que, en cas de municipis d'interior o amb el risc de despoblament, el preu del menú i, per tant, també les ajudes màximes de menjador, podrà arribar a ser de 5,65 euros per comensal i dia d'assistència al menjador, la qual cosa suposa un increment del 33 % sobre les ajudes i el preu del menú en este tipus de centres.

Destacats