El programa d'À Punt 'Valencians al món' viatja a França per a descobrir els castells del Loira

El nou capítol s'estrenarà este dimecres 26 de juny a les 22 hores

Guardar

Marina Sanz, de Sueca participa al programa 'Valencians al món'
Marina Sanz, de Sueca participa al programa 'Valencians al món'

À Punt viatja este dimecres 26 a partir de les 22 hores a França per a descobrir en un nou programa de 'Valencians al món' els castells de la vall del Loira. De la mà de la reportera Nerea Camps, els espectadors podran fer una ruta pel riu més llarg de França, que travessa el país sencer d'est a oest. La seua conca es denomina vall del Loira o vall dels Reis, perquè en les seues riberes han construït els seus castells i mansions els monarques de França, i per allí han passat els noms més sagrats de les lletres i les arts, com Leonardo da Vinci, Molière o Balzac.

Antonio Carrillo, d'Onil, fa tres anys que viu en Tours. Amb ell visitarem el castell d'Amboise, un edifici que domina el riu Loira des d'un turó. En este edifici es troba la tomba de Leonardo da Vinci. Tastarem també la gastronomia local: crema de pésols, espàrrecs rostits, paté de porc i un assortiment de formatges.

Daniel Monfort, de Vilafranca, fa setze anys que viu a Orleans, i ens mostrarà tots els secrets de la ciutat de Juana d'Arc. Durant la guerra dels Cent Anys va sorgir este personatge, fonamental per a la història de la regió i de França en general. Juana d'Arc era una jove donzella que, assegurant que havia rebut un missatge de Déu, es va oferir a liderar l'exèrcit contra els anglesos invasors. Esta gesta se celebra cada any, un esdeveniment que té lloc des del segle XV i que els espectadors podran descobrir de la mà de Daniel. Ens vestirem l'estil medieval, ballarem, provarem la cervesa i la rillette, un plat de xarcuteria consistent en una espècie de paté de carn esmicolada i cuita en el seu propi greix.

Núria Gili, de Vila-real, fa dos anys que viu en Blois, i amb ella pujarem a una piragua i solcarem el Loira al seu pas pel castell de Chenonceau. Conegut com el «castell de les dames», Chenonceau va ser edificat en 1513 per Katherine Briçonnet, i embellit successivament per Diana de Poitiers i Caterina de Mèdici. La segona parada serà el castell de Blois. Este edifici oferix un vertader panorama de la història dels castells del Loira, amb quatre façanes que evoquen quatre èpoques diferents. És l'únic castell de tota la ruta que pot vanagloriar-se d'haver albergat deu reines i set reis.

Marina Sanz, de Sueca, fa huit anys que viu a Le Mans. Amb ella visitarem el circuit de la Sarthe, on se celebren les 24 Hores de Le Mans. És la carrera d'automobilisme de resistència més prestigiosa del món i reunix pilots i equips de diferents campionats nacionals i internacionals. La primera carrera es va disputar en 1923 i des de llavors s'ha celebrat anualment al juny.

Antonio Miranda, de Dénia, fa dos anys que viu en Poitiers. Amb ell participarem en una ruta per una antiga via de tren. També visitarem un dels parcs temàtics més famosos dels anys noranta: Futuroscope és un parc on les atraccions es basen en la tecnologia multimèdia i en els sistemes cinematogràfics, audiovisuals i robòtics del futur.

Destacats