L'incendi de Villanueva de Viver, en les seues hores més crítiques

El foc ha cremat ja 4.000 hectàrees i afecta a un perímetre de 40 quilòmetres

L'incendi de Villanueva de Viver, en les seues hores més crítiques

Les temperatures pràcticament estiuenques i les fortes ratxes de vent han complicat durant aquest divendres les labors d’extinció de l’incendi forestal decretat en el matí d’ahir a Villanueva de Viver, municipi de l’Alt Millars. Les flames han devorat ja un total de 4.000 hectàrees de superfície en un perímetre de 40 quilòmetres.

Les autoritats confirmen que l’evolució no està sent positiva. El foc ha avançat més ràpid i s’ha encaixonat en el barranc de Maigmona on ha agafat molta força. Al llarg de la nit continuaran treballant tots els mitjans terrestres i a primera hora d’aquest dissabte s’incorporaran els mitjans aeris.

El foc ha obligat a desallotjar al voltant de 1.800 persones de huit municipis i pedanies, que han sigut reubicades en els albergs de Segorbe i Onda i, mentre que els 73 usuaris de la residència de Montán s’han instal·lat en centres de la província de Castelló i de València. Una situació que, per a aquestes persones, continuarà, almenys “en les pròximes 24 o 48 hores”, ha informat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Tots els esforços s’han centrat en la vesprada de hui a protegir el municipi de Montanejos i el Parc Natural de la Serra d’Espadà, en risc per l’avanç d’un incendi que segueix sense estar ni perímetrat ni estabilitzat.

Actualment, s’investiguen les causes de l’incendi, encara que tot apunta al fet que seria causat per una mala pràctica agrícola. “Hi ha alguna sospita, però no conclusió” de les causes, ha afirmat Bravo sobre aquest tema.

Segons ha informat la consellera, l’incendi està dividit en tres sectors i, d’ells, el que més preocupa és el flanc dret, que avança cap a les localitats de Montanejos i Montán i “podria posar en risc en un moment determinat a la Serra d’Espadà” al ser “el més virulent i on està més actiu”. Els altres dos sectors presenten una situació “més favorable”, si bé Bravo ha assenyalat que es continua treballant perquè la meteorologia pot “jugar una mala passada” i tornar a reactivar-se la complexitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari