Mor per ofegament un home en la platja de Moncofa

El succés ha ocorregut durant el matí d'este dissabte i ja són 17 les víctimes mortals per ofegament en les platges valencianes des que va començar la temporada estival

Guardar

La platja de Moncofa en una fotografia d'arxiu. Imatge: Ajuntament de Moncofa
La platja de Moncofa en una fotografia d'arxiu. Imatge: Ajuntament de Moncofa

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha informat de la defunció d'un home per ofegament en la platja de Moncofa, en la província de Castelló. El succés s'ha produït durant el matí d'este dissabte 29 de juny, entorn a les 9:45 hores, quan s'ha alertat al centre d'emergències que s'havia tret de l'aigua a un home que es trobava en estat d'inconsciència.

Ha sigut una infermera que estava en este arenal qui ha avisat al CICU de la possibilitat que la víctima haguera mort a causa d'un ofegament en el mar. Després de la telefonada, una unitat del SAMU i un equip mèdic han arribat fins a la platja de Moncofa on havien ocorregut els fets i el personal assistent han confirmat la defunció de l'home, del que no ha transcendit l'edat que tenia. Ara, serà una autòpsia la que determine les possibles causes per les quals s'ha produït l'ofegament.

Segona víctima mortal per ofegament en 24 hores

L'ofegament d'un home en la platja de Moncofa este dissabte és el segon cas de mort per ofegament que s'ha registrat en les últimes hores en la província de Castelló. De fet, el CICU alertava que ahir divendres 28 de juny es va produir un altre ofegament mortal d'un home de 78 anys d'edat en la platja de Morrongo, situada en la localitat de Benicarló.

Els fets van ocórrer sobre les 18:20 hores d'ahir divendres quan els banyistes van alertar al centre d'emergències que diverses persones havien aconseguit traure del mar a una persona inconscient. Una vegada en la riba els socorristes i infermeres que es trobaven en la mateixa platja van iniciar la reanimació cardiopulmonar bàsica a la víctima.

Un procediment que va continuar el personal mèdic desplaçat en una unitat del SAMU a la seua arribada a l'arenal. No obstant això, la víctima no responia a les tècniques d'estabilització i finalment el personal sanitari va haver de confirmar la defunció de l'home de 78 anys. Estos dos casos de morts per ahogamiento en les platges de la Comunitat Valenciana se sumen a les quinze defuncions registrades des que va començar la temporada estival i de bany en les platges valencianes.

 

Destacats