Al voltant de 3.000 persones assisteixen a la segona edició de Sons a l'Alcora

Els concerts s’han dut a terme del 29 de maig al 9 de juliol, a les 22.30 hores, de manera gratuïta i amb aforament limitat

Al voltant de 3.000 persones assisteixen a la segona edició de Sons a l'Alcora
14/07/2021 -

Al voltant de 3.000 persones s’han donat cita en la segona edició del Sons a l’Alcora – SAL 2021. Una xifra que la regidora de Cultura, Ana Huguet, impulsora de la iniciativa, ha valorat com “molt positiva”.
Huguet ha fet balanç del desenvolupament del cicle i ha destacat, a més de l’alta participació, el compliment de les mesures de prevenció, distància, etc., posant de manifest “una vegada més” que, “amb una bona organització i un comportament exemplar per part dels assistents, com ha sigut el cas, la cultura és segura”.

La regidora ha subratllat que, després de l’èxit collit en la seua segona edició, “estic convençuda que aquest ha sigut l’any de la consolidació del Sons a l’Alcora”. Cal recordar que, després de la celebració de la seua primera edició, en 2020, la responsable municipal de Cultura ja va augurar que el cicle “ha vingut per a quedar-se”.

Així mateix, en la valoració del SAL 2021, Huguet ha ressaltat el “gran encert” que suposa apostar pel talent local i ‘de la terreta’. “A l’Alcora tenim grans artistes -joves i veterans- i una de les finalitats d’aquest cicle és valorar”.

Els concerts s’han dut a terme del 29 de maig al 9 de juliol, a les 22.30 hores, de manera gratuïta i amb aforament limitat.

El cicle va arrancar el 29 de maig amb Pep Gimeno “Botifarra” en el recinte de la Pista Jardí, acompanyat per la seua rondalla de corda tradicional. “Deixa’t estar de Romanços” és el nom de l’espectacle amb el qual el ‘cantaor’ valencià interpreta cançons tradicionals de la seua comarca natal, la Costanera, i també d’altres comarques; una successió de jotes, fandangos, havaneres, romanços…

El 12 de juny se’n va pujar a l’escenari del Sons a l’Alcora, en la plaça de l’Ajuntament, Ja som five, un grup de músics especialitzats en diferents instruments format per Alejandro Planell, Rubén Prada de Conflent, Víctor Quiroga, Sheila Bellés i Tamara Bellés. Van interpretar un repertori molt variat, amb lletres molt conegudes, amb el qual van collir un gran èxit.

El següent concert, a causa de la previsió de pluja, es va celebrar a l’Auditori de la Caixa Rural, el dia 19 de juny. Enharmònics, grup vocal nascut en 2017 i dirigit per Ester Sancho, va captivar als assistents amb “Cançonetes”, un espectacle amb veu, corda, piano i percussió, que fa un recorregut per diferents estils musicals. Enharmònics està integrat pels alcorins Javier Gimeno, Esther Gallego, Ana Sanz, Ester Sancho, Alba Tomás, Jaime Allepuz, Fernando Jarque, Andrea Escriche i Kevin Ibáñez.

El 26 de juny va ser el torn de la Rondalla l’Alcalatén, amb nova direcció, a càrrec de Víctor Loras. Amb les seues cançons tradicionals i les noves incorporacions en el seu repertori, va aconseguir fer vibrar al públic assistent, que tenia moltes ganes de retrobar-se amb l’emblemàtica agrupació alcorina. Un dels moments més emotius de l’actuació va ser l’homenatge a Federo Vivas, component de la Rondalla, mort a la fi del passat any.

En l’escenari de la plaça de l’Ajuntament, el dia 3 de juliol, SCRIG va tornar a l’essència del directe, als moments més íntims i a la seua potent cara a cara. “Estupidesa Natural” és el títol del nou disc del grup valencià, amb l’alcorí Javier Escrig al capdavant. Amb un so atemporal, SCRIG va presentar una mescla d’estils, palpable en les seues melodies i ritmes, marcats per la personalitat de cadascun dels seus components.
El fermall d’or el va posar el passat 9 de juliol Rosa Rodríguez, cantant de diverses reconegudes formacions com Mocedades, acompanyada per Bruno Esteban i Juanjo Carratalá. Músics de primer nivell internacional. Junts van posar en escena l’espectacle “La nostra història de la música melòdica”, un repàs a algunes de les millors cançons de la música melòdica amb el repertori més divers i complet de cobles, balades i boleros, amb el qual es va recordar a grans compositors com Manuel Alejandro, Armant Manzanero, José Luis Perales o Joan Manuel Serrat, entre molts altres.

“Sons a l’Alcora tornarà l’any que ve amb més força si cap”. Amb aquesta declaració d’intencions ha conclòs Huguet la seua intervenció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari