Begoña Carrasco: “La Fira del Llibre torna a la plaça Santa Clara dins de la nostra estratègia de ciutat viva que respire cultura”

Fins al 5 de maig, escriptors com Màxim Horta, Francesc Miralles o Rosario Raro presentaran les seues novetats editorials en la 40a la Fira del Llibre de Castelló

Guardar

visita begoña carrasco feria del libro
visita begoña carrasco feria del libro
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, la regidora de Cultura, María España, i el regidor de Comerç, Alberto Vidal han visitat este matí la 40 Fira del Llibre de Castelló en el seu retorn a la plaça Santa Clara. La que durant anys va ser la ubicació històrica d'este esdeveniment i la que el Gremi de Llibreters demanava recuperar, després del seu trasllat al Parc Ribalta o Hort dels Corders.La primera edil ha traslladat tot el suport municipal a llibreters, desitjant-los que la fira siga un èxit. "Hem aconseguit que la fira torne a la seua ubicació tradicional, emblemàtica i històrica, com és la plaça Santa Clara, que tindrà molta afluència de públic i esperem que això servisca perquè triomfen les llibreries. El seu triomf serà el de la ciutat. Esta nova ubicació forma part de la nostra estratègia de ciutat viva, per a dinamitzar el centre, els barris i, per descomptat, la nostra estratègia que Castelló torne a respirar cultura", ha assenyalat.A més, la primera edil s'ha compromés a ampliar el conveni amb el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques de cara a futures edicions. "Volem que la fira torne a ser una de les millors d'Espanya, després d'anys de canvis d'ubicació sense escoltar els professionals".Per la seua part la presidenta del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, Reyes Tomás, ha expressat la seua satisfacció per la volta a la ubicació original "suposa un gran pas, tornem per fi a la plaça Santa Clara gràcies a l'Ajuntament que ha fet un gran esforç, juntament amb l'esforç del Gremi de Llibreters que ens deixem la pell muntant la fira".En total són 16 les casetes de llibreries de la província i institucions públiques que acolliran signatures, fins al 5 de maig, d'autors, taules redones, recitals o contacontes en un espai especialment habilitat per a les presentacions.Entre els autors presents es troben Màxim Huerta o Rosario Raro, a més d'una llarga llista d'un centenar d'autors locals. Cal recordar que l'activitat de la 40 Fira del Llibre s'adaptarà als actuals usos i horaris contemplats en l'ordenança municipal, respectant el descans veïnal.Begoña Carrasco ha destacat que "igual que no es poden fer les festes sense escoltar els festers, no es pot fer la gran festa del llibre sense sentir el que demanen els llibreters. Volem una ciutat viva, oberta, en la qual la cultura per a tots siga el nostre motor econòmic, per això este equip de govern va recuperar Santa Clara per a la ciutadania".El model d'exposició i venda de llibres continua realitzant-se en casetes individuals per a cada llibreria, editorial i entitat participant. D'esta manera es facilita la demostració de cada proposta específica i es possibilita la diversificació de l'oferta. A més de la participació castellonenca, destaca la saragossana Edelvives i llibreries de Benicàssim o Vinaròs.
Destacats