Castelló aprova les obres de millora de l'estructura i l'interior del Recinte de Fires i Mercat

Els treballs tenen un import de 899.000 euros i serviran per a renovar tota la instal·lació elèctrica, solucionar les goteres i remodelar els banys

Guardar

Recinte de Fires i Mercats de Castelló (Refeyme). Imatge: Recinte Castelló
Recinte de Fires i Mercats de Castelló (Refeyme). Imatge: Recinte Castelló

Les obres de rehabilitació i millora del Recinte de Fires i Mercats de Castelló (Refeyme) estan més prop de materialitzar-se. I és que, la Junta de Govern Local (JGL) celebrada ahir dimecres va donar llum verda a l'adjudicació dels treballs que milloraran este espai i donaran solució a diversos problemes estructurals que presenta des de temps arrere este recinte. En concret, l'empresa Civicons Construccions Públiques serà l'encarregada d'escometre estes actuacions l'import de les quals ascendix a 899.821 euros.

Un pressupost que està finançat amb romanents sobrants de projectes que s'han dut a terme amb fons europeus Next Generation, procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En concret, les obres que començaran en les pròximes setmanes o mesos, serviran per a renovar tota la instal·lació elèctrica, es repararà la coberta per a solucionar el problema de les goteres i també s'escometrà la remodelació dels banys. Estes tindran una durada de cinc mesos.

"Estes obres serviran per a posar a punt les instal·lacions, millorar l'aspecte i la seguretat d'un recinte pel qual passen cada any milers i milers de persones, no solament en el que té a veure amb l'activitat del Mercat del Dilluns, sinó també amb la instal·lació de la fira d'atraccions, realització de concerts i un altre tipus d'activitats i trobades durant tot l'any", va declarar el portaveu de l'Ajuntament de Castelló, Vicent Sales.

Així mateix, "la reforma del Refeyme farà més atractiu este espai per a les empreses que vulguen optar a la gestió del recinte", va afegir Sales durant la roda de premsa posterior a la JGL. En eixe sentit, el portaveu va confirmar que les obres no afectaran a l'agenda d'esdeveniments ja programats que es realitzaran en este recinte durant els pròxims mesos, ja que el cronograma d'estos treballs de reparació es compatibilitzarà amb la celebració dels diferents actes que ja han sigut organitzats i anunciats.

Projecte de millora de l'Estadi de Castalia

També en matèria de perfeccionament d'infraestructures de la ciutat, la JGL va aprovar ahir el projecte de rehabilitació i modernització de l'Estadi Municipal de Castalia amb l'objectiu de millorar la salubritat del recinte esportiu, la seua seguretat i el sistema d'evacuació del públic en cas d'emergència.

Estadio municipal de Castalia. Imagen: CD Castelló
Estadi municipal de Castalia. Imatge: CD Castelló

Així, estes actuacions se sumaran als treballs de drenatge del camp que van ser adjudicats recentment, a les obres en la graderia de Preferència, a l'esmena de les goteres de Tribuna i a la substitució de la megafonia. Sobre este tema, el portaveu de l'Executiu local, Vicent Sales, va apuntar que el projecte no implica una nova licitació, ja que es finançarà amb el contracte de manteniment per a edificis municipals que ja té el consistori.

Es tracta d'unes obres que l'Ajuntament es va comprometre a executar amb la finalitat d'adaptar-se a les exigències de La Lliga sobre quines característiques estructurals i de seguretat han de tindre els recintes esportius. D'esta manera, s'incorporarà a l'expedient, una vegada s'executen les millores, el Certificat d'Organisme de Certificació administrativa (OCA), on es verifica la validesa de la metodologia que s'ha usat de manera que es puga certificar que estes obres garantixen que el nivell de seguretat és igual o superior al que marca l'entitat estatal de futbol.

Destacats