Castelló tindrà dos nous edificis d'habitatges públics per a lloguer jove assequible

El consistori ha cedit dues parcel·les a l'EVHA situades en el carrer Riu Llobregat per a la construcció de 120 habitatges

Guardar

Un edifici propietat de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA)
Un edifici propietat de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA)

L'Ajuntament de Castelló ha fet oficial este dilluns la cessió de dues parcel·les a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVHA) per a la construcció de dos nous blocs de cases de titularitat pública, que tal com ha confirmat el regidor d'Urbanisme i Habitatge, Sergio Toledo, es "destinaran principalment al lloguer per a joves". "Hui, amb esta cessió gratuïta de dues parcel·les a la Generalitat activem el procediment per a la construcció de 120 pisos en Sensal", ha afegit.

Amb este pas, el consistori ha cedit a la Generalitat Valenciana dues parcel·les de la ciutat per a augmentar el parc d'habitatge públic a través del Pla Viu anunciat pel govern autonòmic per a crear habitatges de protecció pública en tota la Comunitat Valenciana. Així, esta signatura s'ha realitzat davant notari i han participat en l'aquesta l'edil d'Habitatge, Sergio Toledo, i el Director General de l'EVHA, Ernesto Fernández.

Firma del acuerdo de cesión de dos parcelas municipales a la EVHA
Signatura de l'acord de cessió de dues parcel·les municipals a l'EVHA

En concret, l'Executiu dirigit pel president Carlos Mazón va anunciar el passat mes de maig la posada en marxa d'un pla a nivell autonòmic amb el qual es pretenia incrementar en més de 10.000 el nombre d'alternatives habitacionales públiques per a la població. La construcció d'estos habitatges es farà en aquelles parcel·les cedides pels ajuntaments i comptarà amb la col·laboració públic-privada per a construir fins a 562 en tota la província de Castelló, de les quals 120 estaran en la capital de la Plana.

Les parcel·les cedides pel Govern municipal a l'EVHA se situen en el carrer Riu Llobregat, concretament en els nombres 2 i 14. La primera d'elles compta amb una superfície de 2945 metres quadrats i, tal com es desprén de l'estudi preliminar elaborat per la Vicepresidència Segona, este edifici tindrà sis altures i comptarà amb habitatges de 1, 2 i 3 dormitoris amb una grandària de 50 i 80 metres quadrats. Així mateix, el bloc disposarà de 83 places d'estacionament i espais de traster en el soterrani. El cost total d'aquesta edificació ascendeix a 10,2 milions d'euros, dels quals 3,5 procediran d'ajudes europees.

Pel que fa a la parcel·la de Riu Llobregat 14, amb una superfície de 1.669 m², comptarà amb 39 habitatges i places d'aparcament. Els pisos seran de 1, 2 i 3 dormitoris, també amb superfícies que entre 50 i 80 m². El cost de l'obra ascendirà a 4,9 milions d'euros, dels quals 1,6 milions procediran amb fons europeus.

Destacats