Castelló renova fins a 2028 la distinció com a "Ciutat de la Ciència i Innovació"

Guardar

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco

Castelló renova fins a 2028 la distinció com a "Ciutat de la Ciència i Innovació". L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, destaca que la innovació "és clau en la creació d'ocupació estable i de qualitat, un sector pel qual apostem des de l'equip de govern i que és clau per a situar a la nostra ciutat en el mapa de la innovació".

Carrasco ha explicat que "esta distinció s'atorga a les ciutats que es distingixen en el suport a la innovació en els seus territoris, definint polítiques, potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador. Per tant, és un reconeixement a la labor que es realitza des de l'Ajuntament, però també a través d'altres institucions o empreses de la ciutat, en favor de la innovació. En este cas, esta primera renovació comprén el període 2025-2028, formant part al mateix temps de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació, coneguda com a Xarxa Innpulso".

Per a la primera edil es tracta d'un reconeixement "que concernix el conjunt de la societat castellonenca, i el treball d'exemples que van des de les empreses, institucions acadèmiques com la Universitat Jaume I, parcs i instituts tecnològics o la mateixa administració".

"Comptem amb una ciutat i una província on la tecnologia, la ciència i la investigació han tingut sempre un paper determinant en el seu progrés. Com a exemples més clars només cal mirar al nostre sector ceràmic o l'activitat de pols d'activitat industrial com el Polígon del Serrallo, on tenen la seua seu diverses empreses multinacionals capdavanteres", ha recordat.

Carrasco tampoc ha volgut oblidar que "treballem de manera decidida de la mà d'un sector estratègic com és el tecnològic, amb associacions com és XarxaTec, que agrupa un gran nombre d'empreses i professionals. Un sector que és clau en la creació d'ocupació estable i de qualitat, pel qual apostem des de l'Ajuntament i que és fonamental per a situar a Castelló en el mapa de la innovació, que el talent es puga quedar a casa i atraure a més empreses a la nostra ciutat".

L'alcaldessa també ha volgut incloure en esta aposta per la innovació "aspectes que tenen a veure amb la sostenibilitat, amb aconseguir una ciutat més accessible, amb una millor mobilitat i serveis públics. Una ciutat connectada al futur i més prop dels seus veïns i veïnes a través de nous projectes d'Administració Electrònica".

Carrasco ha insistit "des de l'Ajuntament de Castelló fomentem cites com la trobada de programadors del Hackathon o el Hackathon infantil, que volem convertir en el major d'Espanya de la seua categoria, que promouen l'ecosistema innovador".

Impacte econòmic

La primera edila ha volgut ressaltar "la importància de les empreses del sector tecnològic i de la innovació, que representen a més de 22.000 treballadors a la nostra província i 3.500 milions d'euros de facturació, per la qual cosa, des de la capital, no podem més que fomentar les bases i apostar per una ciutat on la ciència i la innovació estiguen cada vegada més presents".

També ha apuntat iniciatives municipals "que han de veure la formació i eixe impuls de la Ciència i la innovació aplicada a l'entorn de la nostra ciutat "com els premis 'Talent Emprenedor' en col·laboració amb la Universitat Jaume I, en el qual participen estudiants de diferents edats i que tenen com a objectiu el disseny d'iniciatives innovadores alineades amb els reptes de futur de la nostra ciutat".

Begoña Carrasco ha esmentat així mateix "unes altres de les accions que duu a terme l'Ajuntament de Castelló per a difondre la digitalització i la innovació a la ciutat, com ara l'organització de jornades com el Dia d'Internet o els cursos sobre ús de l'ordinador i les noves tecnologies per a Gent gran, acostant la tecnologia a tota la població".

Destacats