El Teatre del Raval acull el Festival Folklòric amb la ballada dels cinc grups de Castelló

El Teatre del Raval acull el Festival Folklòric amb la ballada dels cinc grups de Castelló
10/06/2022 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i la Federació de Grups Folklòrics sumen forces aquest juny en el Festival Folklòric, que unirà dansa, música i tradició en cinc sessions al Teatre del Raval des d’aquest divendres 10 fins al diumenge 19, amb entrada lliure per a la ciutadania.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assenyalat que “és una nova oportunitat de gaudir en directe dels balls i els sons més tradicionals i arrelats del nostre territori, mantenint-los vius en la nostra identitat i visibilitzant-los a ulls de totes i tots, i sobretot, de les noves generacions”.

L’Agrupació Folklòrica El Millars obri el festival aquest divendres a les 20.00 hores, recreant un bureo al mas del Llosar de Vilafranca, on no hi havia una festa popular sense música ni ball, on sonava la música i acudia tot el veïnat. Dissabte, a les 19.00 hores, actuarà l’Associació Cultural Grup Ramell, que representarà també un bureo als masos de les comarques del nord, amb cants i balls tradicionals fruit del treball de camp i d’investigació de l’associació durant més de 25 anys. Diumenge, per tancar el primer cap de setmana, l’Escola de Dansa Castelló mostrarà diferents balls de la província de Castelló i de València, com fandangos, boleros i jotes, amb un ambient inspirat en la calor de l’estiu a les alqueries valencianes i amb indumentària de faena d’aquesta època de l’any.

La segona part del cicle l’encapçala l’Associació d’Estudis Tradicionals Grup Castelló, que presentarà sobre l’escenari del Raval dissabte 18 a les 19.00 hores el treball realitzat amb els alumnes de les colles infantils, juvenils i adultes amb música i ball tradicional. Diumenge 19, a les 17.00 hores, per a la clausura de la cita, que es reprén després de la pandèmia, actuarà l’Associació Grup de Danses El Forcat, que pretén homenatjar l’essència més marinera de Castelló amb una mostra folklòrica en què la dansa, la música i la indumentària no seran les úniques protagonistes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari